BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Rus uçağı için sert açıklama----

Erdoğan'dan Rus uçağı için sert açıklama

Erdoğan'dan Rus uçağı için sert açıklama
25 Kasım 2015 - 10:29 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 31. İSEDAK açılış toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

31. İSEDAK açılış toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı'nın açılışında konuşma yaptı.

Erdoğan yaptığı konuşmada, dün Türk jetleri tarafından düşürülen Rus uçağına yönelik sert açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

KENDİMİZİ HESABA ÇEKMEMİZ GEREKİYOR

Suriye'de yaşanan savaş beşinci yılına girmek üzere. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmemiz gerekir. Şu ana kadar 380 bin Suriyeli masum katledildi. 12 milyon insan yerini yurdunu terketmeye zorlandı. Flistin'de kardeşlerimiz İsrail saldırıları karşısında onurlu bir mücadele veriyor.

İSLAM'I KENDİ AMAÇLARI KULLANAN CİNAYET ŞEBEKELERİ VAR

Abluka Gazze'yi bir açık hava hapishanesine çevirmiş durumda. Bu yürek yaralayıcı manzaralar yetmiyormuşcasına İslam'ı kendi amaçları için kullanan cinayet çeteleri başkalarına figüranlık yapıyor. Öncelikli hedefleri kendileri ile aynı görrüşü paylaşmayan diğer Müslümanlardır. Bu örgütler en büyük zararı Müslümanlara vermişlerdir. Hepimizin bu örgütlere karşı kararlı duruş göstermek zorundayız.

ŞERRE DUR DEMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Hayra çağırıp şerre dur demeye her zamankinden daha çok ihtiyacımzı var. Önceki hafta dönem başkanlığı yaptığımız G20 nin gündem maddelerinden biri de terörle mücadeleydi. Paris'te ölenlerin Suruç'ta Ankara'da Suriye'de Irak'ta öldürülenlerle farkı olmadığını belirttik. İnsan hayatını kutsal kabul eden herkesin de aynı tavrı göstermesi ve ilkeli bir duruş göstermesi gerekiyor.

"ÖLDÜRÜLENLERE İSTATİSTİK OLARAK BAKILIRSA..."

Öldürülenlere istatistik olarak bakılırsa bu ancak terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürülecektir. Kuşlara, bitkilere gösterilen ehemmiyet boğularak ölen cocuklara gösterilmezse bu aymazlığın sonu çok daha vahim olacaktır. Teröristin kimliğine bakarak bir dinin yargılanması son derece yanlıştır. Kimsenin terörle İslam'ı aynı kefeye koymaya hakkı yoktur.

SURİYE'DE UYGULANAN YANLIŞ POLİTİKALAR DAEŞ'İ ORTAYA ÇIKARDI

Suriye'de sergilenen mezhepçi politikalarla uygulanan yanlış stratejiler DAEŞ gibi bir örgütün ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Yanlış politikalarda ısrar etmek bu canavara destek vermektir.

"KİMSE BİZDEN SESSİZ KALMAMIZI BEKLEMESİN"

Dün özensizce atılan adımların nasıl sonuçlar vereceğine şahit oolduk. Dün milliyeti belirsiz iki uçak yayladağı bölgesinde sınır ihlaliyapmamaları konusnda 5 dakikada 10 kez ikaz edilmiştir. Bu uçaklardan biri Suriye'ye dönerken diğeri ihlale devam etmiştir.

F16'LARIMIZ BU UÇAKLARA ATEŞ AÇTI

Bunun üzerine F16 larımız bu uçağa ateş açmışlardır. Düşen uçağın parçaları bizim topraklarımıza düşmüş ve 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Uçak düştükten sonra bu uçakların Rusya'ya ait olduğu açıklanmıştır. Bize DAEŞ'le mücadele eden uçağı vurduğumzu söylüyorlar.

KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN

Kimse kimseyi kandırmasın o bölgede DAEŞ'a ait unsurlar yoktur. Düne kadar böyle bir olayın vuku bulmamasının sebebi Türkiye'nin ortaya koyduğu ılımlı tutumdur. Türkiye hep diplomasinin yanında yer almıştır. Kimse bizden sınır güvenliğimizin ihlal edilmesine sessiz ve tepkisiz kalmasını beklememelidir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)