BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan'dan Moody's'e sert tepki----

Erdoğan'dan Moody's'e sert tepki

Erdoğan'dan Moody's'e sert tepki
09 Mart 2018 - 16:30 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesine tepki gösterdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi uzun vadeli tahvil notunu Ba1’den Ba2’ye düşürmesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moody's Türkiye'nin notunu indirmesi ile ilgili şöyle konuştu:

"30 milyar doları aşkın bir harcamayı biz sadece Suriyeli mülteci kardeşlerimize yaptık. Bunda STK'larımızın, belediyelerimizin katkısı var. Gecelik faizlerin yüzde 7500'leri bulduğu o ülke hamdolsun geride kaldı. Siz bakmayın kimi kredi derecelendirme kuruluşlarının Ali Cengiz oyunlarına. Onların tek derdi Türkiye'yi köşeye sıkıştırarak bundan nemalanacaklara yol açmaktır. Sizin kredi derecelendirme kuruluşları olarak verdiğiniz notlar bizim karne notu değildir. Bizim karne notu halkımızın notudur. Senin ölçün ne ya? Önce ölçünü ortaya koy. Yanımızda komşu batmış bitmiş bir anda 4 kademe yükseltiyorsun. Türkiye ekonomisi ile ilgili de kalkıp yok durağanmış, yok bir derece indiriyormuş. Sizi de çok iyi tanıyoruz.

Sen neye bakıyorsun? Bunlarda ölçü siyaset. Biz artık bunlardan emin almıyoruz."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kredi10 Mart 2018 08:33

    Eğri oturup doğru konuşalım. Bizim rating şirketimiz olsa ve Türkiye'nin aynısı bir ülkeyi değerlendiriyor olsak aynısını yapmaz mıydık? Hukuk mu kaldı ülkede, bürokrasi mi kaldı? Tek bir kişinin ağzından çıkacak herşey kanun hükmünde. Böyle bir ülkede yatırımcıyı yönlendirmek için verilen notlar yüksek mi olmalı düşük mü? Kendiliğin dizboyu olduğu bir döneme girdik, elin adamlarını ds eleştireceksek doğru açıdan eleştirelim, hakli yere notu indirdi diye kızmak doğru değil çünkü adamlar haklı yani.

  • Arif09 Mart 2018 17:27

    Sonuçta derecelendirme kuruluşu,Ülkelerin Ekonomi durumlarına göre karar veriyor.Ekonomi iyiyken Türkiyenin notunu yükseltiyordu.Kötüye gidince düşürüyor herkes yorganını ayağına göre uzatıp devletin parasını ona göre kullanmalı.