BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Mardin'de barış çağrısı----

Erdoğan'dan Mardin'de barış çağrısı

Erdoğan'dan Mardin'de barış çağrısı
16 Şubat 2013 - 14:56 www.finansgundem.com

Mardin ziyaretinde halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kolay olanın savaş, zor olanın barış olduğunu söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çeşitli tesislerin açılış törenine katılmak üzere Ana Uçağı ile saat 12.40'ta Mardin Havaalanı'na indi. Başbakan'a eşi Emine Erdoğan'ın yanısıra, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı eşlik etti. Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri, havaalanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile diğer protokol üyeleri karşıladı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi için Mardin Havaalanı ve Mardin merkez arasındaki 12 kilometrelik yolda olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Özel harekat timleri, çevik kuvvet ve askerlerin de yolda ve havaalanı çevresinde sıkı önlem aldıkları görüldü. Havaalanı çevresindeki yüksek binalara keskin nişancıların konuşlandırıldığı görüldü.
'SAVAŞ KOLAY BARIŞ ZORDUR'
Açılış töreni nedeniyle yaptığı konuşmasının önemli bir bölümünü 'çözüm süreci'ne ayıran Başbakan Erdoğan, "Sizden şu teröre, şu terörün sinsi cinayetlerine karşı çıkmanızı bekliyorum. Eğer bunu yaparsanız inanıyorum ki burada işsizlik diye bir sorun kalmayacak. Şu terör bitsin Tunceli'de, Hakkari'de, Van'da, Şırnak'ta yoksulluk diye bir şey kalmayacak. Çünkü terörün olduğu yere yatırımcı gitmiyor. Kendi insanına kepenk indirtenlerin olduğu bir yere yatırımcı gider mi gitmez" diyerek Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep'te kurulan organize sanayi bölgelerini örnek gösterdi.
Mardin'in de büyüdüğünü belirten Erdoğan, "Çözüme kavuşturmamız gereken meseleler hâlâ var" dedi. Mardin'e Artuklu Üniversitesi'ni kazandırdıklarını belirten Başbakan, burada kurulan "Yaşayan Diller Enstitüsü"nde 568 öğrenci bulunduğunu, bunların 500'ünün MEB'e bağlı 5-6-7'inci sınıflarında okutulacak seçmeli Kürtçe dersi vereceklerini söyledi.
"Bugüne kadar ırkçılık yapan ve terörü destekleyen partilerle baş etmemiz için bize güç verdiniz" diyen ve sürecin olumlu devam ettiğini belirten Erdoğan, seçmeli Kuran-ı Kerim ve siyeri nebi (Hz. Muhammed'in hayatı) derslerinin verilmesinin de gördükleri destekle mümkün olduğunu söyledi. "Peygamberimiz bizim hayat önderimiz, ahlak abidemizdir. Gelecek nesiller onun hayatını öğrenerek, helal nedir haram nedir, kardeşlik nedir vatan sevgisi nedir çok daha iyi bilecek" diyen Erdoğan konuşmasını, "Sizin de terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmamıza destek vermeniz lazım. Artık ölümlerin değil siyasetin konuşmasını istiyoruz. Mardinli kardeşlerim, savaş kolaydır, barış zordur. Biz zor olana talibiz. Silah kendi fikrine inanmayanların aracıdır. Diyoruz ki lütfen artık silahı gömün, silahın olduğu toplum barış toplumu olmaz" sözleriyle tamamladı.
ANKARA'YA CANLI YAYIN
Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü Ana Komuta Kontrol Merkezi Daire Başkanlığı'ndan bir polisin kamera ile 3G vasıtasıyla görüntüyü saniye saniye Ankara'ya canlı olarak aktırdığı gözlendi. Kısa adı AKKM olan daire başkanlığının canlı yayın yapan bu kameralardan 40 tane aldıkları ve hem toplumsal olayları hem de Başbakan'ın gezilerini saniye saniye Ankara'daki merkeze ilettikleri ve kamera ile kameramanın Ankara'dan da anında yönlendirildiği belirtildi. Başbakan, çok geniş güvenlik önlemleri altında Başbakanlığa ait otobüsle havaalanından Mardin merkeze hareket etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)