BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan çok sert eleştiri!----

Erdoğan'dan çok sert eleştiri!

Erdoğan'dan çok sert eleştiri!
13 Eylül 2013 - 09:08 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da konuştu 28 Şubat'a destek veren medya kuruluşlarının yargılanmasını istedi

 Başbakan Erdoğan, 28 Şubat sürecine sermaye grupları ile medyanın da destek verdiğini söyleyerek, "Bunlar hala neden yargılanmıyorlar şaşırıyorum" diye konuştu. CHP'nin 12 Eylül'ün yıldönümünü, Mısır'a yaptığı ziyaretle kutladığını ifade eden Erdoğan, ihtilal dönemlerinde dolaşıma sokulan yalanların bugün de aynı yöntemlerle dolaşıma sokulmaya çalışıldığını ileri sürdü.
Başbakan Erdoğan, CNR Fuar Merkezinde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası açılışında konuştu. Konuşmasında Gezi Parkı eylemleriyle başlayan ve bugünlerde tekrarlanan sokak hareketlerini değerlendiren Erdoğan, 12 Eylül'de dolaşıma sokulan yalanların bugün de yine aynı elin yardımıyla dolaşıma sokulduğunu ileri sürdü. 12 Eylül'de gençlerin kıyma makinalarında öğütüldüğü yalanlarının ortaya atıldığını anlatan Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinde de benzer şeylerin söylendiğini ifade etti. Erdoğan, konuşmasında gösterilerin hukuk dışına çıkmaması gerektiğini söyleyerem eylemcileri uyardı. İşte o sözler;
"Gezi olaylarında bunları söylemediler mi? Gençler, şöyle öğütülüyor böyle dövülüyor... Bunları söylemediler mi? Hala söylemiyorlar mı? Aynı şeyi söylüyorlar. Bugün nasıl bir el gençleri sokağa dökmek istiyorsa, üniversiteleri karıştırmak istiyorsa, o gün de aynı elin gençleri kıydığını göreceksiniz. Ama şunu herkesin bilmesini istiyorum. Bugün demokrasiye çok ama çok sağlam biçimde sahip çıkan, bir iktidar iş başında. Açık söylüyorum hukuk içinde özgürlüklere sınırsız sayğımız var. Hukuk dışında başkalarının özgürlük alanlarına müdahale ederse, güvenlik güçlerimizle tüm gücümüzle hukukun verdiği gücü sonuna kadar kullanırız. Bunu özellikle söylüyorum. Bu kapı artık tamamen kapanmıştır"
"MUHALEFETİ DEĞİŞTİREMEDİK"
Türkiye'de artık bazı şeylerin değiştiğini, güçlünün değil haklının güçlü olduğunu söyleyen Erdoğan, samimi bir itirafta bulunacağım diyerek muhalefetin tavrını eleştirdi. Erdoğan, ülkede çok işler başardık ancak muhalefeti değiştirmeyi başaramadık diye konuştu. Erdoğan şunları söyledi:
"Türkiye artık güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir konuma yükselmiştir. Bir avuç seçkinin, elitin, imtiyazlının dayatmalarda bulunduğu bir ülke değiliz artık. Bugün Türkiye, 76 milyonun bir olduğu, beraber olduğu birbirine kardeş olduğu bir ülke konumuna yükselmiştir. Burada tüm samimiyetimle bir alandaki başarısızlığımızı itiraf etmek istiyorum. Her alan köklü reformlar yaptık. Her alanda 27 Mayıs'ın ve diğer darbelerin vesayetini ortadan kaldırdık. Ana muhalefetin, mevcut siyasi partilerin zihniyetini değiştirmekte başarısız olduk, bunu başaramadık. Muhalefet partilerine bakın, üzerlerinde hala 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün ve 28 Şubat'ın tozlarını üzerlerinde taşıdıklarını görürsünüz."
"NEDEN YARGILANMIYORLAR, ŞAŞIRIYORUM"
Konuşmasında 28 Şubat dönemiyle ilgili değerlendirmede de bulunan Erdoğan, bu dönemde sermayenin de medyanın da aktif rol üstlendiğini kaydetti. Erdoğan, yargıya bu isimler neden yargılanmıyor diye sordu, CHP'nin tavrını eleştirdi. İşte Erdoğan'ın o sözleri;
"Şimdi 28 Şubat'ta sermayenin katkısı yok muydu? Yazılı ve görsel medyanın katkısı yok muydu? Hani bazı beşliler vardı biliyorsunuz. Bazı beşli çeteler diye başlıkların atıldığı dönem yokmuydu? Ben onlar hala niye yargılanmıyor diye şaşırıyorum. 28 Şubat ile ilgili niye onlar hesaba, çekilmiyor diye merak ediyorum. Aynı şekilde CHP'ye bakın. 12 Eylül'ün yıldönümünü çok anlamlı bir ziyaretle kutluyorlar. Bir taraftan CHP ile ilgil ibir kutlama diyorlar ne yapıyorlar Mısır'a gidiyorlar. Daha yeni darbe yapmış bir yönetime hayırlı olsun ziyaretine giderek 12 Eylül'ü çok büyük bir çoşku ve dayanışma ile kutluyorlar. Mısır ziyaretinde CHP'ye en son ne zaman iktidar oldunuz diye soruyorlar, cevap veremeyip geleceğe bakalım diyorlar. "
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)