BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkErdoğan'dan Bank Asya açıklaması----

Erdoğan'dan Bank Asya açıklaması

Erdoğan'dan Bank Asya açıklaması
02 Haziran 2015 - 23:52 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında TMSF'nin el koyduğu Banka Asya ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV'deki canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesi konusunda, "Orada meşru olmayan yollarla nasıl paralar toplandı ve nasıl böyle bir yapı, finans sektöründe ayakta tutuldu, şimdi bu ortaya çıktı. Suistimaller ortaya çıktı, BDDK nihayetinde, TMSF'nin teftiş raporları neticesinde kararını verdi, tabii bu kararın neticesinde de TMSF'ye devredildi. Bu süre 1,5 yıl sürdü. Eğer hukuk içerisinde bu olmamış olsa, zaten 1,5 yıl önce hemen anında el konulurdu ama bir hukuki süreç takip ediliyor ve bu hukuki süreçte de en sonunda buraya gelindi, şimdi artık TMSF burayı yürütüyor.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından diğer satır başları:

(MİT TIR'ları) Her şeyden önce MİT devletimizin şu anda en özel diyebileceğimiz bir teşkilatı. Bu teşkilatın hassas görevleri var. Bu görevleri yerine getirirken kimler nereye kadar buraya müdahale edebilir, bunların hepsi kanunlarla belirlenmiştir. Bu tür bir şeyde başbakanın her şeyden önce müşteşara falan herhangi bir müdahale olacağı zaman bundan haberi olması lazım, izninin olması lazım. Bu olayla ilgili olarak MİT araçları olduğu halde, bunlara müdahale etme yetkisi yok. Böyle bir yetki olmadığı halde burada MİT'in TIR'larına çok farklı bir alanda bir müdahale söz olmuştur. Bunun uluslararası alanda Türkiye'ye karalama kampanyası, bunlar var. Peki bunun arkasında kim var? Burada bir üst aklın olduğuna inanıyorum. Bu üst aklın kullandığı kim paralel yapı. Paralel yapı burada da devreye girdi. Neticesinde şu anda hepsi dökülmeye başladı. Bunlar konuşuldu. gazetelerde, televizyonlarda yer aldı.

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Tekrar tam seçimin son haftasına girerken ismini zikrettiğiniz gazete ve o ismini zikrettiğiniz şahıs ki geçmişin malum takımlarından birisidir ve şu anda bunu gündeme getirmesinin tek sebebi tekrar ülkeye zarar vermek. Kaldı ki bu yargıda şu anda, süreci devam ediyor. Savcılar, hakimlar vs. yargılanıyor. Şu anda tutuklu olanlar var. Böyle bir sürecin içerisinde sen kalkıyorsun böyle bir başlık atıyorsun. Bu başlığı atman bile bana göre hem ülkeye bir ihanettir hem de bunun nereye gideceği konusunda sen bu kararı neye göre veriyorsun? Paralel yapının dediği istikamette bunu kullanıyor. Bizler o zaman da söyledik. Bizler Bayırbucak Türkmenlerine her türlü insani, lojistik desteği veriyoruz.  

Biz Bayırbucak Türkmenlerine her türlü insani, lojistik desteği veriyoruz. Bunu da vermeye devam edeceğiz dedik. Bayırbucak Türkmenlerinin ileri gelenlerinin yaptığı açıklamalar var. Daha ileri gideceğim, MHP'li bir milletvekili arkadaşımız o da Bayırbucak Türkmenleriyle ilgilenirdi, gerek bana gerek Ahmet Bey'e teşekkürleri vardır. Suriye'de rejim onların da üzerine geliyor. O bölgede Bayırbucak Türkmenleri var. Bunlar Türkiye'de hükümeti son dönemlerde şahsımı terör örgütlerine destek veriyormuşuz itham etmesine noktasına gittiler. Bir algı operasyonu. Bunu kim adına yapıyorlar o da belli.  

MHP'nin bu tür şeylerde milli bir meselesi yok. MHP milliyetçilik derken kafatası milliyetçiliği yapıyor. MHP'nin yaptığı milliyetçilik bu ülkenin kalkınmasına yönelik bu ülkenin uluslarası camiada bir yer edinmesine yönelik değil.

"BUNU SADECE TÜRKİYE YAPIYOR"

Şu anda Suriye'de ölümle korkutulan, bombalarla korkutulan ve ülkemize kaçan 1 milyon 700 bin Suriyeliyi burada bakan onlara her türlü imkanı veren biz değil miyiz? Aynı şekilde Irak'tan 300 bin insanı şu anda barındıran biz değil miyiz? Biz nasıl teröre destek veriyoruz ki, Suriye'nin o zalim rejiminden kaçanları Irak'ta aynı şekilde bunları bu ülkede besleyelim. Dünyanın hiçbir yerinde şu anda bu tür zulümlerden kaçıp da onlara bakan onları besleyen bir başka ikinci ülke yok. Bunu sadece Türkiye yapıyor.

"NEW YORK TIMES BİR GÖREVİ İFA EDİYOR"

(New York Times'ın yayınları) New York Times'ın bu görevi yeni değil. New York Times, Sultan Abdulhamit, Menderes ve Turgut Özal'a da yaptı. Daha sonra bana yaptı. Bu gazete bir görevi ifa ediyor. Bunun arkasında hangi gücün olduğu belli. Bu güce hizmet ediyor. Gezi olaylarında da aynı görevi üstlendi. Aynı görevi BBC, CNN yaptı. Dert Türkiye'yi zayıf düşürmek, Türkiye'yi bölmek parçalamak ondan sonra yutmak. Ama bunu başaramadılar.

PARALEL YAPI

40 yıllık bir yapıyı bir anda silip atamazsınız. Biz bu mücadeleyi hukuk içerisinde vermek zorundayız.

SEÇİM GÜVENLİĞİ TARTIŞMASI

(Doğu'daki seçim güvenliği) Muhtarlar ciddi tehditler alıyor. Buna dayanmayan muhtarlar pes ediyor. Teşkilatın içerisinde öyle bu işe adeta kendini adamış mensuplarımız var ki, onlar da direniyorlar. Buarada valilerimiz, emniyet teşkilatıyla jandarma teşkilatımız da bütün tedbirlerini aldılar. Ne gerekiyorsa bunu sonuna kadar yapacaklar. Burada taviz yok. Bundan önceki seçimlerde görülmeyen bir rahatlık olacaktır. Tam arzu edildiği gibi Batı'da olacağı şekildeki gibi bir havayı yakalayamayacağız.
(Batı'da seçim güvenliği - elektrik kesinti iddiları) Tamimiyle bunların hepsi saçma, yalan, uydurma. Havayı bozmaya yönelik komik iddialar. Enerji noktasında ülkenin çok ciddi bir sıkıntısı yok. Batı'da bütün bu kaynaklar çok çok güçlü.

(Döviz fiyatlarının artmasının etkisi) Etkisi fazla olsaydı bütçe fazla vermezdi. Bakın seçimdeyiz, buna rağmen bütçe fazlası var. Güzel bir gelişme. Ama onlar bunu takdir edecek yerde değiller. Burası çok önemli. Şuanda kurda da normalleşme sürecine doğru geliyor. Yani muhalefetin hükümeti eleştirirken ülkenin kaybetmesini göze alması değil, ülke nasıl kazanır, bunu düşünerek bunu yapması lazım. Ama bunlar bunu yapmıyor.

DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA

(Doğan Medya Grubu) Bunlar hayatları boyunca hep vesayetten beslendiler. Şu anda da buradan beslenmeye devam ediyorlar. O medya grubuyla diğerleri, isim vermeyeceğim, birbirlerine öteden düşmandırlar. Çok iyi bilirim. Kendisinden ayrılıp giden veya kendisinin ayırdığı köşe yazarlarının yazdığı gazeteler. Bunların beslendiği nedir? Ya cumhurbaşkanına vuracak, cumhurbaşkanının ailesine vuracak. Bunlardan beslenecek. Şimdi tabi biz de onlarla hukuk içinde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Onlar gidecekler, Avrupa'yı ayağa kaldıracaklar. Nereyi ayağa kaldırırlarsa kaldırsınlar. Hukuk içinde sonuna kadar onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizi  yalanla dolanla her şeyle karalamaya bunların hakkı yok. Kandil'dekilerin elinde silah var. Bunların da en önemli silahı ellerindeki kalemleri. İftirayla hep. Bunu da sınır tanımaksızın yapıyorlar. İşte attıkları başlıkları görüyorsunuz. Aynı şekilde paralel yapının attığı başlıklar kimlerle nasıl röportajlar yapıyor görüyorsunuz. Bunların bir araya gelmeleri mümkün müydü? Ama hepsi. bakıyorsunuz, Ziya Paşa'nın 'dinime küfreden müslüman olsa' diye bir şeyi var. Bunların durumu bu.

(Kılıçdaroğlu'nun iddiaları) Bunun, milletim tarafından bilinmesini istiyorum, dönemimde bu konuda tabak çanak bardak böyle bir şey alınmış değil. Sadece inşaatımız ortadadır. Buraya şu ana kadar gelenlerin, vatandaşlarımız geliyorlar, bundan sonra da gelecekler, sağolsunlar, gelen gören sadece teşekkür ediyor, ‘bu millete böyle bir yer layıktı, siz bunu ülkemize kazandırdınız.’ Çünkü bu tür tasarrufta hiçbir zaman yani israf olmaz. Başbakanlığım dönemimde biliyorsunuz sokakta başbakanları kabul ederdik. Töreni sokakta yapardık. Şu anda Başbakanlık makamı Çankaya oldu. Artık böyle bir sorun kalmadı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • meştu tiyet03 Haziran 2015 14:32

    meşru olmaan hangi yolla para toplanmış bankaya? banka sermayesi ya özkaynak, ya mevduat ya da diğer finansman kaynakları. usulsüz işlem varsa denetlersin verirsin cexasını. bulabildin mi usulsüzlük mevduatta? bulduysan o maddeye istinaden 68 69 70 ve 71 inci maddeleri işletirsin. ama bulamadın. bulabilmiş olsaydın zaten 1 sene önce al koyar çökerdin bankaya. bu durumda bu habere dayanak olacaj açıklamanın yorumunu da sizlere bırakıyorum.

  • Yahya03 Haziran 2015 09:08

    Tabi tabi kesin oyledir bence avrupada mahkum olup yuklu miktarda tazminat odemekten korkuyorlar ytd.

  • Okan DAL03 Haziran 2015 08:54

    Hani el koyma hukuki idi. Bankacılık kanununda paralelle mücadele diye bir madde var mı???

  • sard6803 Haziran 2015 00:17

    "Orada meşru olmayan yollarla nasıl paralar toplandı ve nasıl böyle bir yapı, finans sektöründe ayakta tutuldu, şimdi bu ortaya çıktı. Massak oldu maskara