BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan 3 koalisyon fikri!----

Erdoğan'dan 3 koalisyon fikri!

Erdoğan'dan 3 koalisyon fikri!
11 Haziran 2015 - 09:12 www.finansgundem.com

AK Parti - MHP koalisyonu olursa MHP hangi bakanlıkları istiyor. Erdoğan - Baykal zirvesinden sızan müthiş kulis...

Ankara 'da Deniz Baykal - Erdoğan zirvesiyle birlikte koalisyon kulisleri zirve yaptı.
Abdülkadir Selvi herkesin merak ettiği Baykal - Erdoğan zirvesinden bilinmeyenleri aktarıyor. Erdoğan'ın 3 seçenek var olmazsa erken seçim dediği formüller içinde HDP destekli koalisyon olduğu da ortaya çıktı.

Erdoğan - Baykal zirvesinde görüşme talebi Cumhurbaşkanı'ndan gitmiş. Deniz Baykal görüşmeyi Saray'da istemeyince Erdoğan Dışişleri konutuna tamam demiş.

Peki dün Ankara'da herkesin gözünü çevirdiği o görüşmede neler konuşuldu. Abdülkadir Selvi'den o görüşmeye dair müthiş kulisler var. İşte aktardıkları;

ERDOĞAN VE BAYKAL NE KONUŞTU?

Görüşme talebi Cumhurbaşkanlığı'ndan geliyor. Baykal, Görüşmenin kamuoyuna açıklanmasını istiyor. Saray için yapılan davete hassasiyet gösterince bu kez Erdoğan, görüşmeyi Dışişleri konutuna alıyor.

2 saat 15 dakika süren görüşme boyunca seçim sonuçları, muhtemel koalisyon senaryoları ve erken seçim konusu ele alınıyor.

BAYKAL NE DİYOR?

Erdoğan görüşmenin başında Baykal'a, tecrübeli bir isim olduğunu belirterek seçimlerden sonra oluşan tablo hakkında görüşlerini almak istediğini söylüyor.

Baykal, ”Türkiye'de seçimler yapıldı. Bu tablo karşısında biran önce istikrar getirecek bir çözümün bulunması gerekiyor. Bu konuda gayret göstermek herkesin görevidir” diye konuşuyor.

ERDOĞAN'IN İSTEDİĞİ KOALİSYON

Erdoğan, AK Parti-MHP, AK Parti-CHP ve HDP'in dışarıdan desteklediği CHP-MHP hükümetini gerçekleşme şansı yüksek olan modeller olarak görüyor.

Baykal, bu tabloyu, ”Cumhurbaşkanı nezdinde koalisyon seçeneklerinin saygıdeğer olduğunu ve her birisinin denenmesi gerektiği” şeklinde yorumluyor.

3 SEÇENEK OLMAZSA ERKEN SEÇİM

Ama koalisyon ihtimalleri sıralandıktan sonra Cumhurbaşkanı,” Üç seçenek var. O üç seçenek gerçekleşmezse erken seçime gidilir” diyor.

Erken seçim gündeme gelince Baykal itiraz ediyor. Erken seçimin doğru olmayacağını savunuyor. “Erken seçim derseniz 2015'in tümü gider” diyor. Ama yetinmiyor. ”Seçimden çıkacak tablonun istikrar açısından bir güvencesi mi var” diye soruyor. “Erken seçim yiğitlik meselesi değildir. Ciddi olalım, ciddi bir şekilde koalisyonu deneyelim” diyor.

ERDOĞAN BUNU HİÇ İSTEMİYOR

İlk aşamada koalisyon hükümetleri üzerinde duruluyor. Sıra Azınlık hükümetine gelince Cumhurbaşkanı'nın sıcak bakmadığı ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanı seçim gecesi, AK Parti'nin erken seçimi zorlamaktan ziyade hükümet kuruluşuna öncülük etmesi düşüncesindeydi.

Ancak birkaç gün içinde ortaya çıkan eğilimler, erken seçim silahını eline almasını sağlamış.
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • @jacob12 Haziran 2015 09:27

    paralel safsatası da bitiyor şükürler olsun. başbakan dün tv de konuştu bir kez bile paralel demedi. artık seçimler bittiğine göre bu tarz algı yönlendirme araçlarına gerek kalmadı. aslında hala böyle konuşmaya devam ederse parti olarak silineceklerini anlamış da olabilirler. Allah bilir tabi herşeyin gerçeğini.

  • Mhp 11 Haziran 2015 20:20

    Mhp ye oy verip akp ile koalisyon istemeyenler partileri olan mhp nin yolsuzluk ve rusvetle anilmasini istemeyenlerdir. Diğer yorumlar lafi guzaf

  • Yakup 11 Haziran 2015 14:11

    bir arkadaş ak parti mhp koalisyonu olmasın diyor, paralelci galiba, mhp'ye oy verip de ak partiyle koalisyona karşı çıkanlar paralelci olanlardır...

  • SEÇMEN.11 Haziran 2015 12:36

    Çıkarları için AKP ile hükümet kurumaya çalışanlara sandıkta özel bir ders verilecektir burada sayın bahçeliye seslenmek isterim BAKANLIKLAR uğruna veriğiniz sözleri sakın çiğnemeye kalkmayın yoksa verdiğimiz oyların hepsinide geri almasını biliriz ve kaybettiğinde senide yargılamaları için kaşı tarafa destek vermek zorunda kalırız.

  • Deniz11 Haziran 2015 12:15

    Geçmişin inkikami için akp dışında biz anlaşma sağladık hükümeti kurup diktatörlüğe son vereceğiz deseydin sayın baykal

  • vehbi11 Haziran 2015 11:38

    memleket için bu santranç oyunu bitmeli en kısa zamanda hükümet kurulmalı.

  • Erkan11 Haziran 2015 10:49

    Sonuna kadar AKP vatanını seven tek parti herzaman yanındayız

  • Erkan11 Haziran 2015 10:45

    Erken seçim olsun sandığa gömelim bunları AKP

  • kaos 11 Haziran 2015 10:07

    azınlık olsun yada olmasın chp-hdp-mhp nin birlikte kuracağı koalisyon anca ve ancak bu ülkeye kaos yaratır.adamlar işi gücü bırakır bakanlık kapma yarışına düşer.anlaşamazlar piyasa hop oturup hop kalkar