BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'a yakın 283 kişinin ABD'ye girişi yasaklanabilir----

Erdoğan'a yakın 283 kişinin ABD'ye girişi yasaklanabilir

Erdoğan'a yakın 283 kişinin ABD'ye girişi yasaklanabilir
12 Ekim 2017 - 21:48 www.finansgundem.com

Nevzat Çiçek, CNN Türk'te katıldığı yayında Ankara-Washington arasında yaşanan krize ilişkin yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın olan 283 kişinin ABD'ye girişinin yasaklanabileceğini söyledi

Gazeteci Nevzat Çiçek, ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından yaşanan gelişmeleri Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında değerlendirdi.

Çiçek, Erdoğan'a yakın olan ve içinde bazı eski bakanların da olduğu 283 kişilik bir listenin ABD'ye girişinin yasaklanabileceği iddiasını aktardı.

Çiçek, iş dünyasından da bazı insanlara bu liste iddiasını sorduğunu ve "Ne yazık ki doğru" dediklerini ifade etti.

12 KORUMASI HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLMİŞTİ

ABD, Erdoğan'ın Washington ziyaretindeki kavgaya karışan 12 koruma hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Erdoğan, bir sonraki ziyareti için ABD'ye gittiğinde korumalarını yanında götürmemişti.

Erdoğan, bu karara "Böyle şey olabilir mi? Bir diğer taraftan da korumlarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar beni korumayacaksa niçin yanımda ABD'ye götürüyorum?" ifadeleriyle tepki göstermişti.

ZAFER ÇAĞLAYAN'A TUTUKLAMA KARARI

ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Süleyman Aslan'ın yargılandığı davaya sanık olarak eklenen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında da tutuklama kararı verilmişti. 

Erdoğan, Çağlayan hakkında verilen karar sonrası "Çağlayan'a yönelik atılan bu adımı ben Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Şahsına yönelik bir iddiayı ortaya koymuş değiller. İran'la ilgili yaptırımları delmiş. Biz Türkiye olarak yaptırım kararı almadık. Atılan bu adımlarla siyasidir. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Çağlayan ile birlikte Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında da tutuklama kararı çıkarılmıştı.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur13 Ekim 2017 17:04

    Adamları kabile devleti ile karıştırdık galiba, korumalar herhalde göstericilere dalamaz, tutuklama çıkarır ne var şaşıracak, Çağlayana yönelik adım ülkemize adım öyle mi! Benim ülkem ne zamandan beri rüşvetçi oldu yada savunur oldu! Bu kadar mı çürüdük biz! Sanırım halka daralıyor ipin ucu reise gelecek şimdiden ortalığı karıştırıyor ki sonra diyecek bana itibar suikastı falan...

  • Anlamak mümlün değil.13 Ekim 2017 11:56

    . Bu borsada kesin konuşmak mümkün değil. Dünkü valiler toplantısında sayın Cumhurbaşkanı çok sert dille haklı olarak ABD nin vize olayına değindi. Biraz düşününce bu konuşmanın sonucunda vize krizinin daha çok zaman alacağı açıkca anlaşılmasına rağmen Borsa yükselmeye devam ediyor.Bu nasıl bir durum.Anlamak mümlün değil.

  • piyasalar dendiğinde kimi kastedi13 Ekim 2017 11:54

    piyasalar bunu satın aldı veya sattı şeklinde mantık dışı ifadelere bir son verilsin. Piyasa denilen kavram tek bir kişi değil.Milyonlarca yatırımcı ve binlerce kurum var. Bunların hepsi aynı düşüncede olması mantığa uygun değil. Bunların başında bir üst akıl var. Hepsine bir işlem şekli emrediyor onlarda onu uyguluyor. Böyle bir durum olmayacağı gerçeğinden piyasaların yönünü tayinde kullanılan piyasalar kelimesinin kullanılması artık mantığın dışında bir gerçeği ifade ediyor. Televizyonda yorum yapanlar bu komiklikten vaz geçsinler. Artık yanlış düzeltilsin. Yorum yaparlarken biraz zorlanacaklar ama çok daha isabetli yorum yapmak zorunda kalacaklar.

  • Borsayı anlamak mümkün değil13 Ekim 2017 11:53

    . Kriz çıktığında ilk gün çok büyük bir düşme yapan borsa dünkü çok daha sert ifadelerle olaya haklı tepki gösteren Sayın cumhurbaşkanının konuşmasına bakılarak borsada nasıl alım yapılır anlamak mümkün değil.

  • Vatanım13 Ekim 2017 10:20

    Dik dur reis onlar hiç bir şey yapamaz biz Türkoğlu Türküz

  • Cego13 Ekim 2017 07:29

    Çok büyütülmesi gereken bir şey Yok. Biz etkilenmeyiz. Koskoca katar Somali Yemen arkamızda.

  • hakan13 Ekim 2017 03:57

    Yasaklanmamış olsa bile artık oraya ziyaret için gitmek bile çok tehlikeli. Çamur siyaseti varken gidilmemeli ağır sonuçları olabilir.

  • Emekci13 Ekim 2017 00:27

    Hirsiz polis oynuyorlar.

  • don karleone12 Ekim 2017 23:14

    iş allah rusya ya uygulanan yaptırmları bize uygulamazlar o zaman görürüz krizi ekonomik yaptırımlar bizi fena süründürür hele bu yaptırımlara almanya ve avrupa mudahil olursa

  • Gerçekler12 Ekim 2017 23:04

    404 milyar usd dış borç ve 90 milyar USD merkez bankası rezervi ile aynı dilde cevap verirsin artık

  • Levent12 Ekim 2017 22:40

    İşin zorlaşıyor Reis. Amerika seni gözden çıkarıyor.

  • KILIÇ12 Ekim 2017 22:13

    ABD DEVLETİ RESMEN BİR DÜŞMAN POLİTİKASI UYGULUYORSA BİZDE AYNI DİLLE CEVAP VERMELİYİZ ASLINDA TÜM DÜNYA BU HAYDUT ABD KARŞI DİK DURMALI.