BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Yıldırım'dan CHP'li Bozkurt'a tepki----

Erdoğan ve Yıldırım'dan CHP'li Bozkurt'a tepki

Erdoğan ve Yıldırım'dan CHP'li Bozkurt'a tepki
09 Nisan 2017 - 17:13 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, "16 Nisan'da evet diyenler denize dökülecek" diyen CHP'li vekile tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingte, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan, "CHP'nin Konya milletvekili 16 Nisan'da evet diyenleri İzmir'den denize dökeceklerini söylüyor. Hadi gel, hadi kimi denize döküyorsun görelim. Eski genel başkanı da hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini ifade ediyor. Al birini vur öbürüne. Bu ne terbiyesizliktir. Hani demokrasi, hani özgürlük?" dedi.

Başbakan Yıldırım da, "Şimdi bir siyasi parti temsilcisine yakışmayacak tehditler savuruyorlar. İzmirlileri tehdit etmeye hakkınız yok. Haddinizi bilin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen "İzmir Buluşması"na katılıyor.

ERDOĞAN: BU NE TERBİYESİZLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"16 Nisan Türkiye ile birlikte İzmir için de tarihi bir dönüm noktası olacak. Türkiye önce Çanakkale'de, Kafkas Cephesi'nde, İstiklal Harbi'nde son noktayı İzmir'de koymuştur. Düşmanı İzmir'de denize döktüğümüzden beri bu topraklar bir daha düşman postallarıyla kirlenmedi. 15 Temmuz'da böyle bir girişim oldu, onu da ertesi gün olmadan bertaraf ettik.

CHP'nin Konya milletvekili 16 Nisan'da evet diyenleri İzmir'den denize dökeceklerini söylüyor. Hadi gel, hadi kimi denize döküyorsun görelim. Eski genel başkanı da hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini ifade ediyor. Al birini vur öbürüne. Bu ne terbiyesizliktir. Hani demokrasi, hani özgürlük?

7 kere seçim kaybetti, 8'inciyi kaybetmeye hazırlanıyor. 16 Nisan'dan sonra bu yine gitmez. Bunların oturdukları koltuklar sipariş. Bir CD, bir kaset onunla geldi. Bunları anlatmamıza rağmen, FETÖ ile müşterek çalışma ve bir talimat buraya geldi. Bunlar İstiklal Harbi'nin anlamını kavramamışlar. Böyle bir mücadeleyi anayasa halkoylamasıyla nasıl mukayese edersiniz?

Cumhurbaşkanlığı sistemine de geçtiğimizde bütün çalışmaları aynı kararlılıkla yürüteceğiz. Bunu daha ileri taşımaya da kararlıyız. İzmir ülkemizin nadide vilayetlerinden birisi. İzmir'e 14 yılda 42 kattrilyon liralık yatırım yaptık. Elimizden gelen her şeyi yaptık.

Ey Kılıçdaroğlu sen bu adamı niye kesin ihraç talebiyle disipline göndermedin? Çünkü sen de aynı zihniyettesin. Neyi döküyorsun, alnını karışlarlar, haddini bileceksin. Edep diye bir şey var ama bunlarda bu yok.

YILDIRIM: HİÇ KİMSE EVET DİYENLERİ DENİZE DÖKME TEHDİDİNDE BULUNAMAZ

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Biz İzmir'i korkutan olmadık. Yaşam tarzı üstünden istismar siyaseti yapmadık. Kutuplaştıran, ayrıştıran olmadık. 80 milyonu bir bildik, beraber bildik. Biz güçlü Türkiye için milletimizle hep birlikte hareket ettik, hep birlikte mücadele ettik. Biz memleketimizi, vatandaşlarımızı evetçiler diye ayırmadık. Hiç kimse evet diyenleri, hayır diyenleri ayrıştıramaz. Biz 9 Eylül 1922'de burada düşmanı denize birlikte döktük. Hiç kimse cumhuriyetimize el, dil uzatamaz. Hiç kimse bu ülke evlatlarını evet dedikleri diye denize dökme tehdidinde bulunamaz.

Hayır diyenler Türkiye'ye ne vaadediyor. Hiçbir vaatte bulunmuyorlar, Türkiye'ye ufuk açmıyorlar. Evet demek değişim, dönüşüm, reform, kalkınma, ilerleme, gelişme demektir. Daha fazla demokrasi demek evet demektir, güçlü Türkiye, güçlü ekonomi, istikrar, istikbal ve istiklal demektir.

Şimdi bir siyasi parti temsilcisine yakışmayacak tehditler savuruyorlar. İzmirlileri tehdit etmeye hakkınız yok. Haddinizi bilin."

CHP'li Bozkurt ne demişti?

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Halk TV'deki Halk Arenası programında "Adımın Hüsnü olduğu kadar eminim 'Hayır' çıkacak, bu millete güvenmek gerek. En az yüzde 60-65 'Hayır' çıkacak. Ama arkadaşlar de ki 'Evet' çıktı... Kimse heveslenmesin, biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye, Sakarya'ya... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Yine sizi de sizin gibi emperyalistleri de denize dökeriz" diye konuşmuş, sözleri tepki çekmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)