BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan ve bakanları yatırımcıyı ikna atağında----

Erdoğan ve bakanları yatırımcıyı ikna atağında

Erdoğan ve bakanları yatırımcıyı ikna atağında
22 Ocak 2014 - 09:46 www.finansgundem.com

Çıkışı Başbakan Erdoğan yaptı. Babacan Davos’ta, Şimşek ise Londra’da yabancılarla buluşuyor

Haftalardır diken üzerinde yön arayan piyasalarda Başbakan Erdoğan’ın Brüksel’e giderken yaptığı açıklamalar yankı buldu. Erdoğan, “Şu anda Türkiye’den para çıkışı sıkıntı verecek konumda değil. Bizim atacağımız başka adımlar var” dedi. Açıklamanın ardından atılacak adımlar merakla beklenirken, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin ardında uluslararası arenada ‘yabancı yatırımcıyı ikna turları’ olduğu öğrenildi.

‘YÜKSELEN DOLAR YABANCI ÇIKIŞINI GÜÇLEŞTİRİYOR’

Sefer Yüksel’in Habertürk’teki Ankara kaynaklı haberine göre yabancılarla bir araya gelecek olan Hükümet yatırımcılara, “Türkiye’de siyasi istikrarsızlık yok. Aksine seçimlerden güçlenerek çıkacağız” mesajı verecek. Görüşmelerde Hükümet temsilcilerinin son yapılan seçim anketlerini gösterecekleri ve “Bu olaylar AK Parti’nin oylarını yüzde 5 bile düşürmez” diyecekleri ifade ediliyor. Ekonomi yönetimi kurun yükselişinden de kaygı duymazken bunu kısa vadeli bir şok olarak değerlendiriyor. Nitekim bu doğrultuda hükümet şu görüşü savunuyor:

“Doların 2.30-2.35 TL’leri bulması yabancı yatırımcı için yüksek kurdan Türkiye’ye giriş fırsatı olabilir. Zaten artan kur para çıkışını da güçleştiriyor. 17 Aralık sonrası yaşanan fon çıkışlarının miktarının azlığı da bu tezimizi güçlendiriyor.” 

BABACAN DAVOS'A YATIRIMCILARI İKNAYA GİDİYOR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ise 22-25 Ocak’ta yapılacak olan Davos Zirvesi’nde uluslararsı yatırımcıları ikna edeceği belirtiliyor. Bilindiği gibi Davos’a yaklaşık 100 ülkeden hükümetler, iş dünyası, akademi ve sivil toplumu temsilen 2 bin 500’ü aşkın isim katılıyor. 

ŞİMŞEK LONDRA VE NEW YORK'TA 500 YATIRIMCI İLE GÖRÜŞECEK

Yatırımcıyı ikna turlarından en önemlilerinden birini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yapacağı belirtiliyor. Uluslararası yatırımcıları yakından tanıyan eski yatırımcı bankacı Şimşek’in bu hafta Londra ve New York’ta 400-500 yatırımcı ile görüşeceği açıklanmıştı.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kk22 Ocak 2014 13:32

    Madem bu kadar sıradısı akıldısı polıtıkalar guduyoruz o zaman nıye sıradısı ınsanlara gıtmıyoruz kı.Sen hem sacma sapan seyler yapacan sonra da aklı on planda olan ınsanlara yatırım yapın dıye gıdecen.Kuzey kore fala nbelkı yatırım yapar bence oralra gıdın yenı yatırımcı ıcın..

  • realist22 Ocak 2014 10:54

    hukukun ve adaletin işlemediği yere kimse yatırım yapmaz.

  • komplocu22 Ocak 2014 10:18

    illuminatu mason vb şeytani teşkilatların fason yatırımcılarını istemiyoruz

  • yabancı yatırımcı22 Ocak 2014 10:17

    "bana itaat etmeyen bankaları batırırım" yaklaşımından korkmuş olan yatırımcı, bu konuda bir güvence alana kadar gelmez. niçin gelsin, deli mi? onun da parasına el koyacaklar belki cia ajanlığıyla suçlayıp. parası olan adam ürkek olur. yatırımcıyı ikna da zor olur, herşeyden önce inandırıcı olacaksın. adam senin kendi ülkende bankanın ırzına geçmeye çalıştığını görüyorsa gelmez. bu kadar net.

  • yatırımcı22 Ocak 2014 10:11

    Türkiyede yabancı yatrımcı istemiyoruz. turk sanayicisi ve işçileri kazansın