BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiErdoğan-TÜSİAD arasında ayran esprisi----

Erdoğan-TÜSİAD arasında ayran esprisi

Erdoğan-TÜSİAD arasında ayran esprisi
10 Mayıs 2013 - 09:36 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan ile yeni TÜSİAD yönetiminin ilk buluşmasında öncelikli madde çözüm sürecinde ‘yatırım’ konusu oldu

Başbakan Erdoğan ile patronlar kulübü TÜSİAD’ın yeni yönetiminin ilk buluşmasında öncelikli madde çözüm sürecinde ‘yatırım’ konusu oldu. Toplantıdaki sıcak hava Başbakan’ın “ayran” esprisiyle tamamlandı.
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) Ocak 2013’teki genel kurulu sonrasında seçilen yeni ‘yönetim kurulu’ dün Başbakan Tayyip Erdoğan ile biraraya gelerek ilk görüşmesini gerçekleştirdi. İki saatlik toplantıda başta ‘çözüm sürecinde bölgeye yatırım’ olmak üzere birçok konu gündeme geldi.
TÜSİAD, ABD yolcusu
Milliyet'ten Eylem Türk'ün haberine göre, İstanbul’da basına kapalı gerçekleşen görüşmede Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin önümüzdeki hafta ABD’ye yapacağı ziyaretin gündem maddeleri de öne çıktı.
Başkan Muharrem Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer’in ABD seyahatine katılarak TÜSİAD’ı temsil edeceği öğrenilirken, dünkü buluşmada TÜSİAD yönetiminin ABD ile ticari ilişkiler konusunda fikirlerini paylaştığı da belirtildi.
Dün yapılan TÜSİAD buluşmasına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı.
Önceki hafta TÜSİAD’ın da içlerinde bulunduğu iş dünyasına seslenerek Güneydoğu sorunundaki sürecine ‘yatırımla destek verin’ çağrısı yapan Başbakan’ın bu konuda geri dönüşü olmayan bir yola girildiğini belirttiği öğrenildi.
Erdoğan’ın bölgesel kalkınmada TÜSİAD’dan beklentilerinin yüksek olduğunun altını çizdiği de kaydedildi. Bu çağrıya ‘yatırıma hazırız’ mesajıyla katkıda bulunan TÜSİAD’ın Türkiye’nin dünyada ilk 10 ekonomi hedefine koşarken atılacak yatırım adımlarıyla buna destek vereceğini belirttiği ifade edildi.
Atatürk Orman Çiftliği ayranı...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli içkimiz ayrandır’ açıklaması, TÜSİAD’ın yeni Başkanı Muharrem Yılmaz’ın şirketi olan Sütaş ismini gündeme getirmişti. Dün bu konuda da ‘esprili’ diyaloglar yaşandı. Toplantının bitiminde ayağa kalkıldığında ‘masada niye ayran yok?’ ifadesini duyan Erdoğan’ın  Sütaş’ın patronu Muharrem Yılmaz’a “Ayran işi nasıl gidiyor?” diye seslenmesi gülüşmelere yol açtı.
Edinilen bilgilere göre görüşmede ‘Atatürk Orman Çiftliği’nin ayranları’ başlığıyla kurumun kamu bünyesinde olduğu gündeme getirilirken, özel sektörün ilgisi ifade edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)