BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ticarete yoğunlaştı----

Erdoğan ticarete yoğunlaştı

Erdoğan ticarete yoğunlaştı
11 Ocak 2014 - 07:20 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Singapur’dan sonra Malezya ile de ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini söyledi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Asya ziyaretinin son durağı olan Malezya’da ekonomi ile ilgili yeni adımlar atıldı. Türkiye ile Malezya arasında serbest ticaret anlaşması için müzakerelerin ikinci aşamasının Türkiye’de yapılması kararlaştırılırken, Erdoğan, “Nisan’da da istiyorum ki Sayın Başbakan da Türkiye ziyaretini gerçekleştirir ve inşallah bunun da imzalarını atarız” dedi. Erdoğan, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da resmi temasları kapsamında, Başbakanlık Binası’nda askeri törenle karşılandı.

TÜRKİYE VE MALEZYA YILI

Erdoğan, Malezya Başbakanı Najip Tun Razak ile baş başa ve heyetlerarası görüşme yaptı. İki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Heyetlerarası görüşmelerin verimli bir şekilde tamamlandığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Malezya 2020 hedeflerini belirledi, bizim de bir 2023 hedefimiz var. Tabii bu hedeflere yönelik burada sürdürülebilir ve dayanışma içerisinde çalışmalar yapabiliriz. Bu çerçevede ilişkilerimizi daha ileri seviyelere taşıma konusunda anlaşmış durumdayız.” İki ülkenin dış ticaret hacminin yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir potansiyele sahipolduğunu da belirten Erdoğan, “Malezya Başbakanı Razak’ın ifadesiyle gelecek 5 yılda bunu 5 milyar dolara çıkarmayı hedef olarak belirledik. Bu hedef ne kadar kısa sürede tutturulursa o kadar başarılı olacağız” dedi.

5’inci stratejik işbirliği adımı

Türk Hava Yolları ve Malezya Havayollarının karşılıklı olarak her gün seferler düzenlemesi ve İstanbul’un transit yolcu noktası olarak kullanılmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu durumun iki ülke halklarının kaynaşmasına ve geleceğe yönelik dayanışmasına güç katacak. Türkiye ve Malezya’nın gelecekteki işbirliğinin çerçevesini teşkil edecek Stratejik İşbirliği Eylem Planı imzalandı. Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Endonezya ve Japonya’dan sonra Malezya ile bölgedeki beşinci stratejik işbirliğine yönelik adımları attık” dedi.

Güvendiğimiz için 1.5 milyar dolar yatırdı

Malezya Başbakanı Najip Tun Razak da iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması konusunu da görüştüklerini anlatarak, “Türk ekonomisine ve Sayın Erdoğan’ın liderliğine ne kadar güven duyduğumuzun ifadesi olarak, yatırım ajansımız Türkiye’ye yapmış olduğu yatırımı yaklaşık 1.5 milyar dolar düzeyinde artırma kararı almış bulunuyor. Bunun 1.1 milyar dolarlık kısmı sağlık sektörüne, 300 milyon dolarlık kısmı sigortacılık, 400 milyon dolarlık kısmı sivil havacılık makamımız İstanbul’daki ikinci uluslararası havaalanındaki hisse oranını, bizim sahip olduğumuz hisse oranını yüzde 60’a yükseltilmesi şeklinde gerçekleşecek” dedi.

VİZELER KALKTI

Türkiye’nin Malezya’ya yapacağı yatırımların önünü açmak için de tüm gerekli adımları atacaklarını anlatan Razak, “Bugün görüşmenin üçüncü önemli sonucu vize uygulamasının kaldırılması kararı oldu. Taslak anlaşması metni Türk tarafından verilmiş oldu” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)