BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Muhalefet birbirlerinin kuyusunu kazıyor----

Erdoğan: Muhalefet birbirlerinin kuyusunu kazıyor

Erdoğan: Muhalefet birbirlerinin kuyusunu kazıyor
25 Şubat 2024 - 16:14 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da konuştu. Savunma sanayiindeki gelişmelere vurgu yapan Erdoğan muhalefete de çattı: Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz onlar birbirlerinin kuyusunu kazıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Türkiye'nin küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü belirten Erdoğan, muhaletefe de ağır suçlamalar yöneltti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir ve ilçeleri belediye başkan adaylarını da tanıttı. 

Erdoğan'ın konuşmasından önemli bölümler şöyle: 

Muhalefet birbirleriyle uğraşmaktan, parti için kavgalardan fırsat bulamadıkları için başka bir konuyla ilgilenemiyorlar. Şaibeli pazarlıklarla seçim kazanma peşinde koşuyorlar. Kendi seçmenleri başta olmak üzere milleti tıpış tıpış sandığa gidip oy verecek bir cendereye sıkıştırmak isteyenlere milletimiz dersini verecek ben inanıyorum. Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz onlar birbirlerinin kuyusunu kazıyor. Adana kendi iradesini çantada keklik kabul edenlere yol vermez. CHP yönetimi bu ülkenin muhalefet enerjisini sömürüp işe yaramaz hale getirmektedir.

"Türkiye bizim yuvamız, biricik sevdamızdır"

Türkiye bizim yuvamız, vatanımız, biricik sevdamızdır. Biz bu ülkeyi taşıyla, toprağıyla, zorlukları ve güzellikleriyle tüm kalbimizle seviyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz de cennet vatanımız, aziz milletimiz ve çocuklarımız için her alanda mücadele ediyoruz.

"Türkiye, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor"

Vesayet güçlerinden terörle mücadeleye kadar milletimizin desteği ve Allah'ın izniyle dize getirdik. 15 Temmuz'da biz milletimizle sırt sırta vererek FETÖ'cü hainlere dar ettik. Ülkeyi işgal teşebbüsleri karşısında asla geri adım atmadık. Dış politikada Avrupa'dan aferin almaya çalışarak değil, Türkiye sadece bölgesel bir güç olmaktan çıkıp küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Libya'da, Karabağ'da biz varız. Türkiye kardeşleriyle ele ele, omuz omuza veriyor.

"Savunma sanayiinde dışa bağımlılığımız azaldıkça dış politikada etkinliğimiz arttı"

Dış politikada artan itibarımızın gerisinde güçlü bir savunma sanayii var. Savunma sanayiinde dışa bağımlılığımız azaldıkça dış politikada etkinliğimiz artmıştır. Göreve geldiğimizde yüzde 80 oranında başkalarına muhtaç durumdaydık. Dış politikada, Avrupa'dan 'aferin' almaya çalışan değil, dik ve dirayetli duruşuyla tüm dünyada takdir toplayan bir ülke konumundayız.

"Türkiye, savunma sanayi alanında destan yazıyor"

Yıllar önce başlattığımız projeler bugün hepimizin iftihar meselesi olan uçaklara, tanklara, gemilere, füzelere dönüşüyor. Türkiye, savunma sanayi alanında adeta bir destan yazıyor. Bugün 34 farklı ülkenin semalarını Türk İHA ve SİHA'ları koruyor. İHA ve SİHA'lar ile dünyada ilk 3 ülkeden biriyiz. Güçlü savunma sanayii ile dünyada söz sahibi olduk. Geçtiğimiz günlerde KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. KAAN ile 5. nesil uçak üretebilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk. Tüm dünya KAAN'ı konuşuyor. Bizdeki mankurtlaştırılmış zihinler KAAN'a bakınca kalorifer peteği, süpürge sapı görüyor. Ama Asya'dan Afrika'ya yüz milyonlar, güçlenen Türkiye görüyor.

"Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız"

Bu gurur 85 milyon olarak hepimizin. Önümüzdeki yıllarda daha modernini, daha güçlüsünü ve ilerisini yapacağız. Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız, Deniz Kuvvetlerimiz var gücüyle çalışıyor. Türkiye'nin başarıları bizim azmimizi artırırken dost ülkelere örnek oluyor. Türkiye'yi her alanda güçlendirmeye, kalkındırmaya devam edceeğiz. Ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından büyükşehir ve ilçe adaylarını tanıttı:

Adana Büyükşehir: Fatih Mehmet Kocaispir
Aladağ: Mustafa Akgedik
Ceyhan: Erol Kahraman
Çukurova: Firdevs Cingözler
Feke: Ahmet Şener
İmamoğlu: Aydın Kangur
Karaisalı: Bekir Şimşek
Karataş: Necip Topuz
Kozan: Mustafa Atlı
Pozantı: Ali Avan
Saimbeyli: Vedat Cengiz
Sarıçam: Bilal Uludağ
Seyhan: Erdal Hatipoğlu
Tufanbeyli: Ekrem Keçe
Yumurtalık: Aydın Kütükoğlu
Yüreğir: Halil Nacar

Aliyev, Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

 

Erdoğan: İsrail'in dezenformasyonunu engellemek en önemli görevimizdir

 

Erdoğan: Barış istiyorsak, güçlü bir orduya sahip olmalıyız