BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ilk iş 'A Takımı'nı belirleyecek----

Erdoğan ilk iş 'A Takımı'nı belirleyecek

Erdoğan ilk iş 'A Takımı'nı belirleyecek
28 Mayıs 2017 - 09:08 www.finansgundem.com

AK Parti’nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) yarın ilk kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Erdoğan, ‘A takımı’ olarak nitelendirilen genel başkan yardımcılarını belirleyecek.

AK Parti’nin 21 Mayıs’ta yapılan olağanüstü kongresinin ardından partinin yeni seçilen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) yarın ilk kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Erdoğan, vekili olarak Binali Yıldırım’ı belirleyecek ve yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) oluşturacak. Kongrede görev verilmeyen genel başkan yardımcıları Şaban Dişli, Yasin Aktay ve Nükhet Hotar’ın yerine yeni isimler belirlenecek. Değişikliklerin bununla sınırlı kalmayacağı, görev kaydırmaların da söz konusu olacağı kaydediliyor.

İKİNCİ ADAM YILDIRIM

Partinin yeni yönetiminde ikinci adam olarak Başbakan Binali Yıldırım yer alacak. Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Mahir Ünal, Hamza Dağ, Vedat İnceöz, Fatih Şahin, Öznur Çalık gibi isimlerin de yönetimde yer alması bekleniyor. Cevdet Yılmaz, Abdulhamit Gül, Erol Kaya’nın MYK’da görev alıp almayacakları kabineye göre değişecek. Bu isimler, olası kabine değişikliğinde de geçiyor.

BÜROKRASİ DURDU

Kabine değişikliğinin bekletilmeden yapılması planlanıyor. AK Parti kurmayları, bakanlıklarda ve bürokraside bir süreden beri oluşan bekleyişin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getiriyor. Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan Kaya, Süleyman Soylu, Recep Akdağ, Mehmet Müezzinoğlu, Ahmet Arslan, Faruk Özlü ve Bülent Tüfenkci’nin kabinede kalacağı öne sürülüyor. Kabinede ikinci bir kadın bakan, dışarıdan bakan seçenekleri de AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)