BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan ile Merkel görüştü----

Erdoğan ile Merkel görüştü

Erdoğan ile Merkel görüştü
22 Mayıs 2014 - 15:59 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Angela Merkel ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştireceği Köln ziyareti öncesinde, Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Merkel, görüşme vesilesiyle, Soma’da hayatlarını kaybeden madenciler için duydukları üzüntüyü dile getirerek tekrar taziye dileğinde bulundu. Başbakan Erdoğan bu elim kazanın sorumlularının ortaya çıkarılması, mağdur ailelerin acılarının hafifletilebilmesi amacıyla hükümet tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Başbakanımız, Köln'e yapacağı ziyarete, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin 10. yıl kutlamalarına iştirak edeceğine de değindi.

Görüşmede ağırlıklı olarak Ukrayna’daki son durum ele alındı.

Başbakanımız ve Şansölye Merkel, Rusya'nın, Kırım'ı uluslararası hukuka aykırı şekilde topraklarına ilhakının kabul edilemez olduğunu ve bunun uluslararası toplum tarafından tanınmayacağını teyit ettiler. İki lider, Kırım Tatarlarının akıbetlerine ilişkin endişelerini de ifade ettiler.

Son 10 gün içinde gerçekleştirilen ve “yuvarlak masa” olarak anılan diyalog toplantılarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden iki lider, bu toplantıların Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği konusunda katılımcıların görüş birliğini doğruladığına dikkati çektiler. İki lider, Ukrayna Meclisi Yüksek Rada'da 20 Mayıs'ta yapılan oylamada "Barış ve Uzlaşma Muhtırası"nın onaylanmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.

Görüşme sırasında, gözlemci raporlarına göre, Ukrayna'da 25 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimine ülkenin birçok yerinden katılımın olacağı yönündeki tahminlerin umut verici olduğuna, Rus yanlısı protestocuların seçmenlerin oy kullanmalarını engellemesinin sadece birkaç yerde söz konusu olabileceğine değinildi.

Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'daki seçimler için bu kez AGİT gözlemcisi göndermemesinden duyulan üzüntü de dile getirildi. İki lider, Rusya başta olmak üzere uluslararası toplumun seçim sonuçlarını tanımasını beklediklerini ifade ettiler.

Ukrayna'daki seçim sonuçlarına ilişkin AGİT'in değerlendirmesini yakinen takip edeceklerini belirten iki lider, diğer hükümetlerin de aynı doğrultuda hareket etmesini beklediklerine değindiler."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)