BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Hangi yüzle oraya gitti----

Erdoğan: Hangi yüzle oraya gitti

Erdoğan: Hangi yüzle oraya gitti
12 Ocak 2015 - 19:09 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas, düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Ankara'da ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abbas'la ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Mahmud Abbas bir soru üzerine " Fransa'daki yürüyüşe katılıp katılmamam konusunda kimse beni engellemeye çalışmadı. Herhangi bir zorluk çıkarılmadı." diye konuştu.
 
ERDOĞAN: TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Paris saldırıları için "Olayın failleri bellidir. Failler Fransız vatandaşlarıdır. Bu Fransız vatandaşları böyle bir katliamı işlerken faturanın kesildiği yer müslümanlardır. Çok manidardır. Kaldı ki bu kişiler 16 cezaevinde yatıyor. 16 ay sonra çıkıyorlar. Oradaki istihbarat bu kişileri takip etmez mi? Olayın bir de bu boyutu var. Son dönemlerde biliyorsunuz, özellikle Batı'da nefret suçunu tahrik etme babında çok ciddi olumsuz gelişmeler var. İslamafobi aldı başını gidiyor. Biz müslümanlar olarak, böyle terör eylemlerini tasvip etmemiz mümkün değil. İlk anda zaten açıklamalarımızı yaptık. Sayın Hollande'la da bunu konuştuk" diye konuştu.
 
NETANYAHU TEPKİSİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fransa'daki yürüyüşte İsrail Başbakanı  Netanyahu'yu görünce ne hissettiği" sorusuna, "Soruyorum, Gazze'de 2 bin 500  kişiyi katletmek suretiyle bir devlet terörü estiren bu zatın el sallamasına siz  nasıl bakıyorsunuz? Sanki tribünde insanlar onu çok heyecenla orada beklemişler  gibi onlara el sallıyor. Hangi yüzle oraya gitti onu da tabii anlamakta  zorlanıyorum. Bir defa siz katlettiğiniz yavruların, kadınların hesabını verin" diye yanıt verdi.
 
Erdoğan şöyle devam etti:
 
Aynı şekilde Suriye'de 350 bin insan öldürüldü. Dünyanın şu anda kılı kıpırdıyor mu? Buna yönelik adım atılıyor mu? Yok. Halen öldürsün, devam etsin diye seyrediyorlar. Kahrını çeken kim, Türkiye, Lübnan, Ürdün. Yaklaşık 2 milyon insan bizde. 1 milyona yakın insan Ürdün'de. 3 milyona yakın insan bu 3 ülkede. Uluslararası camiadan bize destek yok.

BUNLAR BİR SENARYONUN NETİCESİ
Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Batı'nın ikiyüzlülüğü ortadadır. Biz Müslüman  olarak hiçbir zaman terörün yanında yer almadık, katliamların yanında yer  almadık. Bu katliamların arkasında ırkçılık yatıyor, nefret söylemleri yatıyor,  islamofobi yatıyor. Lütfen camilerimize saldıranlara karşı o ülkelerin  yönetimleri tedbirlerini alsın. Bakın bunlar hep tahriktir. Bunlar boşuna  yapılmıyor. Bunlar bir senaryonun neticesidir, eseridir. İslam dünyasının  üzerinde de oyunlar oynanıyor. Bunları da bilmemiz lazım" 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)