BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan: Görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz----

Erdoğan: Görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz

Erdoğan: Görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz
10 Nisan 2020 - 11:58 www.finansgundem.com

Türk Konseyi Liderler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm insanlık olarak şu an görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi’nin "Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İş Birliği ve Dayanışma" konulu olağanüstü zirvesine video konferans yöntemiyle katıldı.

Erdoğan, konuşmasında, "Görünmez düşmana karşı zor bir savaş yürütüyoruz. Türk Konseyi Zirvesi korona virüs salgınıyla mücadelede dayanışmamızı perçinleyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgının etkisiyle aynı zamanda küresel çapta bir sosyo ekonomik krizle de karşı karşıyayız" diye konuştu.

"Aldığımız tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu nedenle ulaştırma, gümrük sınır geçişleri gibi alanlarda halk sağlığını gözetmek suretiyle olabilecek en pratik çözümleri en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz" dedi.

Erdoğan, "Bakü-Tiflis- Kars hattı üzerinden mevcut yüke ek günlük 3 bin 500 ton yükün taşınabilmesi için çalışmalar yapıyoruz" diyerek, "Bu sıkıntılı dönemler de inşallah kısa sürede bitecek, çok daha aydınlık ve huzurlu günler bizleri kucaklayacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konsey üyelerimizden geçiş belgesi kotası, geçiş ücretleri, sürücü vizeleri gibi konularda kolaylık sağlamalarını bekliyorum." dedi.

"Yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız"

Serbest, açık ve kurallara dayalı bir anlayış çerçevesinde uluslararası ticaretin ve kargo taşımacılığının sürdürülmesinin tedarik zincirinin sürekliliği açısından hayati olduğunu belirten Erdoğan, "Allah'ın izniyle korona virüsle savaşı elbette kazanacağız, ardından da yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, gelişmelerin Hazar geçişli orta koridorun güçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti.

İletişim sektörünün de bu salgın ile önemli bir sınavdan geçtiğini belirten Erdoğan, "Konseyimizin siber güvenlik olgusunun geliştirilmesi ve uygulanması konusunda da rol alabileceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 10 Nisan 2020 12:54

    Bence düşman çok net. İsraf, kibir, dünyaya bağlılık, maneviyatı unutma, merhamet duygusunun bitmesi ve saraylar..

  • dx10 Nisan 2020 12:50

    İngiltere, ispanya, italya ...derken acaba bize tıbbi malzeme var mı? Bazı hastanelerde malzeme kalmadığı söyleniyor! Ayrıca n85 maskelerin Abd ye ihracı yapılıyor mu bizlere yok denirken?!