BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan golf teklifine ne dedi?----

Erdoğan golf teklifine ne dedi?

Erdoğan golf teklifine ne dedi?
22 Mayıs 2016 - 07:24 www.finansgundem.com

Regnum Carya Otelin sahibi Fikret Öztürk, 15 golf sahası bulunan Antalya bölgesinde önceki yıllara göre ziyaretçi sayısının çok azaldığını açıkladı

Turist sayısında büyük bir azalma yaşanıyor. Türkiye'de turizim sektörü çok kötü günler yaşıyor. Sektör için hep kötüye çalan çanlar konuşuluyor. Peki durum gerçekten böyle mi? Hürriyet'ten Jale Özgentürk 30 yılın en büyük krizini yaşayan Antalya’da neler oluyor araştırdı. İşte yanıtı;

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini oluşturan ülkelerin devlet ve hükümet başkanları geçen yıl kasım ayında Antalya’da toplanmıştı. 

Dünyanın en önemli sorunlarının konuşulduğu G20 toplantıları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk heyetinin kaldığı Regnum Carya Oteli’nde yapılıyordu.

Otel Türkiye’nin en büyük golf alanlarının bulunduğu Belek bölgesinde. Kendi bünyesinde de golf sahaları var. Bugünlerde de önemli bir golf turnuvası oynanıyor. OPET Dünya Kurumsal Golf Turnuvası. Bu vesile ile Antalya’dayız.

Son 30 yılın en büyük krizini yaşayan Antalya’da neler oluyor? Gerçekten durum anlatıldığı kadar vahim mi? Bu sorulara da yanıt arıyorum.

Antalya’da durum gerçekten kötü. Bu yıl turizm gelirlerinin 10 değil 15 milyar dolar düşmesi bekleniyor.

Oteller fiyat kırmış. Maliyetleri düşürelim derken sahte rakıdan ölenlerin sayısı artıyor. Turistin en kaymak tabakasını oluşturan golfçülerden de ciddi iptaller olmuş.

Regnum Carya Otelin sahibi Fikret Öztürk, 15 golf sahası bulunan Antalya bölgesinde önceki yıllarda 550 bin geceleme yapıldığını, 120 bin golfçünün geldiğini hatırlatıyor.

“Üç yıl önce 60 bin kişi golf oynadı, bu yıl ise 30 bini bulmak neredeyse imkânsız” diyor. 2016’da iptallerle turist sayısı yarı yarıya düşmüş. “300 bin geceleme olursa şükretmek lazım” diyor.

ABD Başkanı Barack Obama iyi bir golfçü olarak biliniyor. Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baş başa sohbet ettiği yer de golf alanındaydı. Öztürk’e iki liderin golf sahasına inip inmediklerini soruyoruz. Obama’nın iş için gittiği yerlerde golf oynamadığını söylüyor. Erdoğan’a ise hiç olmazsa topa vurması için teklifte bulunmuşlar.

“Ben futboldan anlarım, golften anlamam” sözleriyle oynamayı reddetmiş. Zaten kabinede golfe düşkün tek isim var o da Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu.

Rahmi Koç, rahmetli Mustafa Koç golf denince ilk akla gelen isimlerdi. Öztürk’e yeni isimler var mı, diye soruyoruz. Cemal Kalyoncu, Nihat Özdemir gibi işadamlarının yeni yeni başladığını, ancak ilginin arttığını söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)