BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan: Bingöl’e de fabrika … Yılmaz: Evet----

Erdoğan: Bingöl’e de fabrika … Yılmaz: Evet

Erdoğan: Bingöl’e de fabrika … Yılmaz: Evet
23 Aralık 2016 - 17:39 www.finansgundem.com

Sütaş’ın Tire Tesislerinin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem Yılmaz’dan Bingöl’e de fabrika kurmasını istedi

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM/ TİRE

Sütaş Ege Sütçülük Projesi Tire Entegre Tesisleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törene katılan kalabalığa hitaben yaptığı konuşma sırasında yanında bulunan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’a “Şartlar uygun olduğunda oraya da fabrika kurarız” sözünü hatırlatarak, “Sözünüz vardı, Bingöl’e de fabrika kuracağız değil mi” diye sordu. Muharrem Yımaz’ın “Evet” cevabı üzerine Erdoğan, “Allah razı olsun” dedi.

Kendisini dinlemeye gelen vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tire bu açılışla farklı bir geleceğe yürüyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törendeki, konuşmada önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “İnanıyorum ki Sütaş'ı bundan sonra sadece reklamlarda izlemeyeceğiz, reklamları izlerken Tire'yi de izleyeceğiz. Bununla birlikte Tire'nin bu yatırım için seçilmesi manidardır. Buradaki tüm vatandaşlarımın emeklerinin değerlendirilmesine yönelik bir adımdır. Bu emeğin karşılığının bulunması bizim için bir iftihar meselesidir. Yola devam ediyor muyuz? İstedikleri kadar terör estirsinler bu milleti bölemeyeceler. İşte Tire... Bakınız İstanbul'da bir terör eylemi oldu, Kayseri'de bir terör eylemi oldu.. Şehitlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Rus Büyükelçisine bir suikast oldu.. El Bab'da 16 şehidimiz var. Fakat biz ne diyoruz? Biz bir ölürüz, bin diriliriz. Birileri akıl veriyor. Bizim Suriye'de ne işimiz var diyorlar. Benim Kilis'ime saldıranlarla hesabım var. Bunlar ne akılsız adam ya. 56 vatandaşım Gaziantep'te şehit ediliyor. Utanmadan sıkımadan dünyayı biz mi kurtaracağız diyor. Sabır sabır dedik ama girmek zorunda kaldık. El Bab'da çalışmalarımız devam ediyor. Bu işin diplomatik tarafı olması lazım diyorlar. Olmadığını nereden biliyorsun! Bize kimse diplomasi dersi vermesin. Bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Zira bize dokunan hesabını iyi yapsın! Dersini alırlar. Canımız acıyor ama onlara da gereğini yaparız" dedi.

80 MİLYON DOLAR YATIRIM

80 milyon dolar yatırımla kurulan Sütaş Tire Entegre Tesisleri, günde 1.000 ton süt işleyecek ve 850 kişiye istihdam sağlayacak.

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 41 yıldır sadece sütçülük yaptıklarını belirterek, “Sütten kazandığımızı yine süte yatırıyoruz. Sütaşkı’yla, Türkiye aşkıyla yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Çiftlikten Sofralara entegre iş modelimiz, ürünlerimizin doğallığının ve kalitesinin güvencesidir. Bu modeli geliştirmeye ve yaymaya devam edeceğiz” diyen Yılmaz, gelecek beş yıl içinde 250 milyon dolar daha yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

‘Doğallıktan ödün vermeyeceklerini, tazelikten vazgeçmeyeceklerini’ vurgulayan Muharrem Yılmaz, “Tire yatırımımızla Ege ve Akdeniz bölgesindeki tüketicilerimize şimdi daha yakınız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan SÜTAŞ Entegre Tesisleri'nin açılış töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın sözleri;

"KENDİ ALANLARIMIZDA TÜM GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYMALIYIZ"
"Esnaf ve sanatkarımız müşterilerine en iyi hizmeti verecek. İşadamımız yatırımlarını devam ettirecek. Bankacılarımız en uygun finansman imkanlarını sağlayacak. Düşük faizle işverene kredi sağlayacaklar. Yoksa yüksek faiz oranlarıyla eğer işverenimin karşısına dikilirsen yatırımcı nasıl olacak da yatırımda bulunacak. Mümkün değil. Kendi alanlarımızda tüm gücümüzü imkanlarımızı ortaya koymalıyız. Şehitlerimize, gazilerimize vefa borcumuzu ödemenin en güzel yolu budur"

"YATIRIMLARI ÖNE ÇEKMELİYİZ"
"El Bab'ı DEAŞ'tan kurtarmaya çalışan, Başika'da Ninova Muhafızlarını eğiten, gizli açık tüm yöntemleriyle FETÖ'yü deşifre için çalışan, Afganistan'da güvenliği ve huzuru temin için görev yapan, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında fedakarca mücadele edecen güvenlik güçlerimiz bizden dua ile birlikte ülkenin kalkınması için çalışmamızı bekliyor. Çünkü bu evlatlarımız vazifelerini tamamlayıp geri döndüklerinde kendileri ve sevdikleri için güvenli olmasının yanında ekonomik olarak da üretken bir Türkiye bulmak istiyorlar. Yatırımları ertelemek bir yana öne çekmeliyiz. Türkiye'nin büyümesi gelişmesi kalkınması için 2023 hedeflerimize ulaşmammız için adım atan, taş üstüne taş koyan herkesi destekliyor, tebrik ediyorum"

"GEREKEN ALTYAPIYI OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ"
"Yaşadığımız krizlerin bize gösterdiği bir hakikat var. Türkiye olarak her alanda kendi kendimize yeten bununla birlikte ihracat yapan bir ülke haline gelmeliyiz. Gelir miyiz? Evelallah geliriz. Gereken altyapıyı oluşturmak zorundayız. Türkiye gibi bir ülkenin tarım ve hayvancılık için dışarıya milyonlarca dolar ödemiş olmasından ben fevkalade rahatsız oluyorum. Biz kendimizle birlikte bölgemizdeki dostlarımızı rahatlıkla doyurabilecek potansiyele sahibiz. İhracat standartlarını karşılayacak üretim ve pazarlanması konusunda sıkıntılar olduğu anlaşılıyor."

"Traktörü yılda 1 ay kullanıp kalan 11 ay bahçede yatırırsanız üretimi geliştirecek yolu açamazsınız. Bu mantık, mantık değil. Tarlalar boş dururken hayvan yeminin tamamını karşıdan alırsanız kazançtan memnun olmazsınız. Yapılanlar doğru da olsa yetersiz. Topraklarımızı, su kaynaklarımızı, denizlerimizi daha etkin kullanmanın yollarını aramalıyız. Makinadan tarıma, turizmden sağlığa kadar her alandaki kayıplarımızı telafi etmenin ötesinde daha büyük atılımların içinde olmalıyız. tüm yatırımcılarımıza üretimcilerimize, vatandaşlarımıza güveniyorum. Yeni Türkiye'nin inşasını 80 milyon hep birlikte gerçekleştireceğiz."

"GÜNLERCE HAFTALARCA BANA SALDIRDILAR"
"Dedim ki bu milletin milli içkisi ayrandır. Günlerce haftalarca bana saldırdılar, varsın saldırsınlar, bizim milli içkimiz ayrandır. Müsade ederseniz ben şundan birkaç yudum alayım. Maşallah elinize sağlık. Bu duygularla bir kez daha açılışını yaptığımız tesislerin hayırlı olmasını diliyor, bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sizlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla"

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sütaş24 Aralık 2016 13:12

    yabancı fonlardan ve borsadan uzak durursa işini kaybetmez

  • İsmailce24 Aralık 2016 10:59

    Gücüne güç katmaya geldik Sofranda tat olmaya geldik Sütaş seninle sağlıklı nesiller, iyi insanlar yaratmaya geldik Süttür Sütaşın aşkı, Sütaşın aşkı Türkiye aşkı En büyük aşk SütAŞK

  • KARTALAĞABEYLİ23 Aralık 2016 23:34

    yalan yok.bu ülkenin siyasi ekonomik girişimleri adama ayran içirmez.....ayran gönüllü eder sarp içtirir alkolik yaptırır.sonrası zaten belli ya anatem yada hapishane

  • erdi23 Aralık 2016 17:57

    sütaşı borsaya bekleriz.