BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan belediyeyi ziyaret etmedi----

Erdoğan belediyeyi ziyaret etmedi

Erdoğan belediyeyi ziyaret etmedi
02 Mayıs 2015 - 19:06 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Belediyesi'ni ziyaret programını son anda iptal etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Batman ve Diyarbakır'a çözüm süreci çerçevesinde önemli mesajlar verdiği ziyaretlerinde, BDP'li belediye başkanları ile yaşanan kriz öne çıktı.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, il ziyaretleri sırasında karşılama heyetinde yer almayınca Erdoğan da, belediye başkanlıklarına ziyarette bulunmadı. Erdoğan'ın, Diyarbakır'daki programındA belediye ziyareti nedeniyle iki kez değişiklik yapması da dikkat çekiciydi.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETMEK İSTEDİ

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı döneminde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ziyarette bulunarak, çözüm süreci çerçevesinde önemli mesajlar vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, bugün Batman ile Diyarbakır'a yaptığı önemli ziyaret öncesinde belediye başkanlıklarına da ziyarette bulunmak istedi. Erdoğan'ın taslak programında Siirt'de yer alıyordu. Cumhurbaşkanlığı ekibi, geziden önce Erdoğan'ın üç belediyeye ziyarette bulunmak istediğini bildirdi. Ancak Erdoğan'ın bu isteğini, DBP'li belediyeler geri çevirdi. Siirt, resmileşen programda yer almadığı için belediye ziyareti krizi, bugün Batman ve Diyarbakır'da yaşandı. Cumhurbaşkanı'nın il gezilerinde standart üç ziyaret yer alıyor. Bunlar valilik, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlığını ziyaret olarak sıralanıyor.

SABAHKİ PROGRAMDA YOKTU

Erdoğan'ın Sabah saatlerinde açıklanan Batman ve Diyarbakır programlarında belediye başkanlığı ziyareti yer almadı.

DBP'den dün gece yapılan açıklamada, "Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu, çözüm ve barış sürecine yönelik son dönemde yaptığı açıklama ve savaş politikası dayatmaları nedeniyle, yine Tayyip Erdoğan’ın maalesef Cumhurbaşkanı olma yerine siyasi parti lideri gibi hareket etmesi ve açılış programı adı altında seçim süreci kapsamında AKP propagandası için kentlere geliyor olması nedeniyle bu kentlerde partimizin Belediye Eşbaşkanları karşılama programlarına katılmayacak ve ağırlamayacaklardır" denildi. Böylece DBP, belediye başkanlarının karşılama törenlerinde yer almayacağını, belediye ziyaretini istemediklerini geceden duyurmuş oldu. Bu açıklama, Cumhurbaşkanı'na belediye başkanlarının tutumunun üstünde DBP yönetimi tarafından bir tavır alındığının göstergesini oluşturdu.

PROGRAM İKİ KEZ DEĞİŞTİ

Erdoğan'ın sabah Batman programında belediye ziyareti yer almadı.

Erdoğan, Batman Belediye Başkanı Özdemir kendisini karşılayan heyette yer almadığı için programda bir değişiklik yapma gereğini duymayarak belediye ziyaretinde bulunmadı.

Ancak Diyarbakır programı ise sabah saatlerinde değiştirildi.

Programda değişiklik yapılarak; Cumhurbaşkanı'nın, saat 16.15'de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edeceği duyuruldu. Ancak Diyarbakır büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, Erdoğan'ı Diyarbakır'da karşılayan heyette yer almadı. Erdoğan da, bunun üzerine Diyarbakır'da belediye ziyaretini iptal etti. Böylece Erdoğan'ın Diyarbakır programı bir gün içinde iki kez değişmiş oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)