BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan 12 Mart'ta duyurmuştu! Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu----

Erdoğan 12 Mart'ta duyurmuştu! Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu

Erdoğan 12 Mart'ta duyurmuştu! Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu
30 Haziran 2021 - 04:02 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 12 Mart'ta açıkladığı ekonomi reform paketindeki Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu. Ekonomi politikaları alanında koordinasyon sağlaması amaçlanan kurulla ilgili kararname Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart 2021 tarihinde ekonomi reform paketini açıklamıştı. Pakette yer alan 'Ekonomi Koordinasyon Kurulu' bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmen kuruldu. 

Ekonomi politikaları alanında koordinasyon sağlamak üzere kurulan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlık edeceği belirtildi.

Aylık olarak gerçekleştirilecek kurul toplantılarına, ekonomi alanındaki bakanlar ile Strateji ve Bütçe Başkanı katılacak.

Kararnamede, kurulun görev ve yetkileri şöyle yer aldı:

Ekonomi politikaları alanında genel koordinasyonu sağlamak.

Ekonomi politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında görev ve sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve eşgüdümü sağlamak ve takip etmek.

Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomi ile ekonomik istikrar ve kalkınma konularında gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek, gerektiğinde politika uygulamalarına yönelik etki analizleri yaptırmak ve alt çalışma grupları oluşturmak.

Kurul kararlarının uygulama süreçlerini izlemek, değerlendirmek ve sonuçlarını ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına bildirmek.

KARAR VE UYGULAMALAR CUMHURBAŞKANI'NA SUNULACAK

Kararnamede, kurul faaliyetlerinin ve kurul kararlarının uygulama sonuçlarının Başkan tarafından Cumhurbaşkanına sunulacağı da hükme bağlandı. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi! Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu

 

Kamu kurumlarında taşıt sayıları yüzde 20 azaltılacak

 

Varlık Barışı başvuruları 6 ay uzatıldı

 

Kamu çalışanları için normalleşme genelgesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)