BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkErdal Sağlam Vakıfbank için ne yazdı----

Erdal Sağlam Vakıfbank için ne yazdı

Erdal Sağlam Vakıfbank için ne yazdı
30 Mart 2013 - 13:33 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Sağlam, Halil Aydoğan’ın Vakıfbank Genel Müdürlüğü için, “Bu atamanın bankacılık kesiminde yadırgandığını söyleyebiliriz” dedi

Türkiye’nin dün ilk Finansgundem.com’dan öğrendiği Vakıfbank zirvesindeki sürpriz değişim, gün boyu gündemdeki yerini korudu. Süleyman Kalkan’ın ayrıldığı Genel Müdürlük görevine Halil Aydoğan’ın atanmasıyla Vakıfbank’ta yeni bir dönem başladı. Hürriyet ekonomi yazarı Erdal Sağlam da bugünkü köşesini, Vakıfbank’taki gelişmelere ayırdı. Sağlam “Vakıfbank’a sektörde yadırganan atama” başlıklı yazısında “Aydoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yakın bir isim olarak biliniyor. Bu atamanın bankacılık kesiminde yadırgandığını söyleyebiliriz” dedi. Sağlam’ın kaleme aldığı görüşleri şöyle:
 “Dün Ankara’da hisseleri kamunun elinde bulunan 3 bankanın genel kurulu yapıldı, iki genel müdür yerini korurken, biri fire verdi.
3 yıl önce bu göreve gelen Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan sürpriz bir biçimde görevinden alınırken, yerine eski AKP milletvekili olan Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan getirildi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan yeniden bu göreve getirildiler. Kamu bankası olarak adlandırılan ama “özel yasa ile kurulmuş banka” olan Vakıfbank’ın Genel Müdürlüğü görevini bırakan Hüseyin Kalkan ise Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği görevine getirildi. Halk Bankası yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Emin Özcan’ın ise Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirildiği öğrenildi.
ARINÇ’A YAKIN İSİM
Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı olup dün genel müdürlüğe getirilen Halil Aydoğan ise daha önce aynı bankada genel müdür yardımcılığından emekli olup siyasete girmiş bir kişi. 2 dönem iktidar partisinden Afyon milletvekili olarak görev yaptıktan sonra Bankanın yönetim kuruluna girmişti. Aydoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yakın bir isim olarak biliniyor. Bu atamanın bankacılık kesiminde yadırgandığını söyleyebiliriz. Aynı bankadan emekli olmasına rağmen 2 dönem milletvekilliği yapmasının, Halil Aydogan’ı artık “siyasi kimlik sahibi” yaptığını hatırlatan bankacılar, “Halka açık bir Bankanın genel müdürlüğüne eski bir iktidar partisi milletvekilinin getirilmiş olması, bankanın görünümü açısından hoş bir atama olmadı” yorumunu yapıyorlar.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)