BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEPDK, gaz devini reddetti----

EPDK, gaz devini reddetti

EPDK, gaz devini reddetti
13 Nisan 2013 - 07:10 www.finansgundem.com

Bosphorus Gaz’ın Kazakistan’dan 10 yıl süreyle yıllık 750 milyon metreküp doğalgaz getirme talebine izin çıkmadı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Rus enerji Şirketi Gazprom’un Türkiye’de doğalgaz ithalatı yapan şirketi Bosphorus Gaz’ın Kazakistan’dan 10 yıl süreyle yıllık 750 milyon metreküp doğalgaz getirmesine ilişkin talebini Enerji Bakanlığı’nın olumsuz görüşüne paralel olarak reddetti. 
İddiaya göre bir EPDK yetkilisi, Bosphorus Gaz’ın talebinin EPDK’da ele alındığını ve karara bağlandığını belirterek, “Enerji Bakanlığı olumsuz görü bildirdi. EPDK da reddetti” dedi. Konuya yakın bir kaynak da, BOTAŞ’ın daha önceki görüşünün olumsuz olduğunu anımsatarak, “EPDK, Enerji Bakanlığı’nın görüşüne paralel karar verdi. Konuya dair resmi karar kısa sürede çıkar” dedi.
BOTAŞ, Kazakistan’dan doğalgaz almadığı için hukuken özel sektör şirketlerinin doğalgaz ithal etmesinin önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Bosphorus Gaz, halen Rusya’dan iki ayrı kontratla Batı Hattı’ndan yıllık 2.5 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor. Türkiye Rusya, Iran ve Azerbaycan’dan doğalgaz, Cezayir ve Nijerya’dan da LNG ithal ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)