BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnflasyon rakamları sonrası Bakan Nebati’den açıklama----

Enflasyon rakamları sonrası Bakan Nebati’den açıklama

Enflasyon rakamları sonrası Bakan Nebati’den açıklama
03 Ocak 2023 - 10:37 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Enflasyona karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizde, işsizliğe ve küçülmeye yol açmayan politikaları uygulamaya devam edeceğiz.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyona karşı sürdürdükleri amansız mücadeleyle, işsizliğe ve küçülmeye yol açmayan politikaları uygulamaya devam edeceklerini söyledi. 

Nebati, bugün açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Nebati açıklamasında şu mesajları verdi:

Aralık ayında aylık bazda yüzde 1,18 seviyesinde gerçekleşen tüketici enflasyonu ile yıllık TÜFE enflasyonu 20,12 puan düşerek yüzde 64,27’ye gerilemiştir. 

Kasım ayından itibaren enflasyonda belirgin bir düşüş trendine girdik ve 2022 yılını Orta Vadeli Program hedefimizin altında bir noktada kapatıyoruz.

Aynı dönemde, yurt içi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) de aylık bazda yüzde -0,24 oranında gerçekleştiğini ve yıllık Yİ-ÜFE’nin 38,30 puan azalarak yüzde 97,72’ye gerilediğini görüyoruz.

Tüm dünyada zorlu koşullara sahne olan 2022 yılını, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen Türkiye Ekonomi Modelimiz (TEM) sayesinde başarıyla geride bıraktık.

Fiyat artışlarına yönelik aldığımız önlemler ve ücretlerde yapılan iyileştirmelerle, vatandaşlarımızın alım güçlerini koruduk. TEM çerçevesinde enflasyona karşı uyguladığımız politikaların birikimli etkilerini önümüzdeki aylarda tüm vatandaşlarımız daha net hissedeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlarken, enflasyona karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizde, işsizliğe ve küçülmeye yol açmayan politikaları uygulamaya devam edeceğiz.

2023 emekli ve memur maaş zam oranı belli oldu

 

Kritik enflasyon verisi açıklandı

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turhan03 Ocak 2023 11:46

    Sayın bakan bu verilenler zam falan değil kırıntı bile değil kırıntısı geçmiş enflansyon sildi süpürdü yok hükmünde ivedilikle enflansyona paralel halkı rahatlatacak gerçek ahlaki bir zam verilip güven sağlayın piyasalara insanlara

  • Selami bakır03 Ocak 2023 11:37

    Her şeyleri yalan bunların. TÜİK' baskı ve kalem oyunları ile enflasyonu aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Çarşı pazar yanıyor. Halkın alım gücü yok.

  • ali03 Ocak 2023 11:34

    Onların hissettikleriyle bizim hissettiklerimiz arasında şiddet farkı var. Umarım en kısa zamanda siz de aynı şiddeti hissedersiniz..Aydan Dünyya hoş geldin.boş ver enfilasyonu 6 ay yat sonra gözlerin ışıldıyarak kalk.Enflasyonun etkisini sandıkta göreceksiniz..