BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyon Merkez'in elini rahatlattı----

Enflasyon Merkez'in elini rahatlattı

Enflasyon Merkez'in elini rahatlattı
20 Nisan 2016 - 15:59 www.finansgundem.com

SPYD Başkanı Arif Ünver, enflasyondaki gerilemenin Merkez Bankası'na faiz indirimi için yer açtığını belirtti

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz kararına ilişkin, "Faiz konusunda aslında Merkez Bankası'nın daha fazla marjı vardı. Yani 75-100 baz puan indirse de piyasa bunu kaldırırdı. Ancak o zaman elindeki bütün cephaneyi bir anda tüketmiş olurdu." dedi.

Ünver, enflasyonda yaşanan aşağı yönlü seyrin faiz indirimi konusunda Merkez Bankası'nın elini rahatlattığını söyledi.

Bu açıdan bakıldığında Bankanın doğru bir adım attığını dile getiren Ünver, "Aslında Bankanın Faiz konusunda daha fazla marjı vardı. Yani 75-100 baz puan indirse de piyasa bunu kaldırırdı. Ancak o zaman elindeki bütün cephaneyi bir anda tüketmiş olurdu. Bu da TL'nin değeri açısından bir baskı yaratabilirdi." diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın dün gerçekleştirilen devir-teslim toplantısında geleceğe dair önemli mesajlar verdiğini kaydeden Ünver, "Merkez Bankasının, kanundan kaynaklanan görevi, fiyat istikrarını sağlamak. Ancak Sayın Başkan bunun yerine finansal istikrar vurgusu yaptı. Bu kavram, Bankanın önümüzdeki dönemde sadece fiyat istikrarını değil bunun dışında kalan parametreleri de gözeteceği anlamına geliyor. Bu, geçmiş dönemdeki tartışmaları da kapatacak olması açısından önemli bir vurgu." değerlendirmesinde bulundu.

Para Politikası Kurulu (PPK) kararında faizin düşürülmesinin gerekçelerinden biri olarak "küresel finansal koşullarda yaşanan iyileşmenin" gösterildiğinin hatırlatılması üzerine Ünver, Amerikan Merkez Bankasının (Fed), bugün birkaç ay öncesinde olduğu gibi sadece kendi parametrelerini değil bütün dünya ekonomisini değerlendirmeye alan bir yaklaşım sergilediğine dikkati çekti. Bu durumun dünyayı rahatlattığının altını çizen Ünver, "Faiz konusunda birinci öncelik enflasyondaki düşünün devam etmesi. İkincisi de Fed'in dünyadaki diğer ekonomileri gözeten bir politika izlemesi." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)