BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEnflasyon, merkez bankalarının ellerini zorlaştırıyor----

Enflasyon, merkez bankalarının ellerini zorlaştırıyor

Enflasyon, merkez bankalarının ellerini zorlaştırıyor
01 Ekim 2021 - 08:32 www.finansgundem.com

IIF, TCMB kararı ile enflasyon görünümünün kötüleşmesini bekliyor

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından hazırlanan raporda gelişen piyasaların para politikaları ele alındı.

Kuruluşun değerlendirmesinde artan enflasyonunun her ne kadar bir kısmı geçici olsa da gelişen piyasa merkez bankalarının ellerini zorlaştırdığı kaydedildi.

Değerlendirmede yavaşlayan büyüme, olumlu baz etkisi ve düşük emtia fiyatlarının yönlendirici olacağı kaydedildi. "Birçok ülkede enflasyon gelecek 6 ayda tepe yapmasının beklendiği" de ifade edildi.

Raporda, TCMB'nin geçen ay yaptığı faiz indirimi de değerlendirildi.

Bankanın 100 baz puanlık faiz indiriminin muhtemelen TL'de daha fazla zayıflamaya neden olacağı ve bunun sonucu olarak enflasyon görünümünde kötüleşme getireceği yorumu yapıldı.

IIF, ayrıca 2022 yılında küresel likidite koşullarında sıkılaşmanın merkez bankaları üzerinde baskı yaratabileceğinin de altını çizdi.  

Powell: Kripto paralar yasaklanmamalı, ama...

Yıl sonuna kadar yeni Faiz indirimi gelir mi

TL mevduatlarında stopaj indirimi için yeni süre

Hazine’den üç aylık borçlanma planı

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandas01 Ekim 2021 10:58

    Turkiye dusmani ocdolu dunya...icerde disarda ayri ayri ama ayni amaca hiznet ediyorkar ve her gun biyerlinden puyduruyorlar...soj 10 yilin usd zar ruble tl kurlarini alin...onlar yeirnde sayarken dolari tl karsisinda dorte katladi bu oftayfasi...ve hala daha masal anlatiyorlar her gun..bunlar ne zman alkmanya dahil avrupada batmis sosyal guvenlik sistemini ve asilarla soykirimdan medet umuldugunu yazascaklar sizce?

  • Niche01 Ekim 2021 13:28

    Saçmalama kimse Türkiye düşmanı falan değil senin dediklerin tarihin çöplüğünde yerini almış sahtekar arap palavraları ülkelerin ve devletlerin günümüzde çıkarları vardır bunun içinde doğru dürüst yönetileceksin din ticareti yapmayacaksın çağa uygun davranacaksın sağlık sorunlarını gidereceksin enflasyonu önleyip gelir dağılımını düzelteceksin az nüfus kaliteli insan birikimine sahip olup teknik devlete yöneleceksin gerisi ahmakların ortacağ gerisindeki yobazların bağnazlıgıdır

  • Mucise Reis ;)01 Ekim 2021 09:46

    özel açıklamamı yapıyorum : "Hayır..." TL çok güçlü...." Taş gibi hiç bişe olmaz... hatta yapılan doğru hamle ve zamanlama karşısında avrupa merkezbankası bizleri takibe aldı... USD kaşrısında kritik kulvarı böylece lehimize çevirdik, şimdi bizim zamanınız..." :D vee  *- tv lerden özel röportaj talepleri patlaması yaşıyorum. Canlı yayınlaf, davetler, radyo programlarına davetler, gazete röportajları. Sanırım yakın zamanda ciddi ve saygın kurumlara, atamalarım olabilir :D Türkiye de hiç bişe bilme, sadece öv... Gerçeği övenler gelinen durumların farkın damı ? 5 yıl önce alkışlayanlar, bugun hala alkışlıyor. : ) ekmek parası derler ama bunda da milletin helalli gidiyor ortaya.  

  • Onur01 Ekim 2021 09:13

    Soruya bak. 8.30 dan 9.00 a çıktı sadece 100 baz puan indirimle.