BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnerji içeceklerine +18 isteği----

Enerji içeceklerine +18 isteği

Enerji içeceklerine +18 isteği
26 Mart 2013 - 20:27 www.finansgundem.com

ABD'de son zamanlarda sağlıklı beslenmeye yönelik yasa tasarılarına bir yenisi daha eklendi

ABD'de Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi Laura Fine, hazırlanmasında başrol oynadığı tasarıyla enerji içeceklerinin 18 yaşından gençlere satışının yasaklanmasını istiyor.
Fine hazırladığı bir açıklama metninde, "İki gencin annesi olarak benim için enerji içeceklerinden kaynaklanan yan etkileri öğrenmek depresif oldu. Çocuklarımızı tütün ve alkolden koruduğumuz gibi, bu tasarı onları tehlikeli seviyelerde kimyasal uyarıcıları tüketmekten uzak tutacaktır" ifadelerini kullandı.
Bu tasarının 5-Hour Energy, Monster ve Red Bull gibi enerji içeceklerini etkileyeceği belirtilirken, bu ürünlerin yüksek seviyede kafein ve diğer kimyasalar uyarıcılar barındırdıkları iddia ediliyor.
Fine açıklamasında çocukların yüksek dozda kafein ve diğer kimyasal uyarıcı tüketimlerinin etkilerine özellikle açık olduğunu belirtirken, "Potansiyel olarak hayati tehlike yaratacak yan etkiler göz önüne alınırsa, çocuklarımız böyle içecekeleri sanki bir şişe su alıyorlarmış gibi alamamalılar" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)