BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnerji Bakanı termik santrallerle ilgili takvimi açıkladı----

Enerji Bakanı termik santrallerle ilgili takvimi açıkladı

Enerji Bakanı termik santrallerle ilgili takvimi açıkladı
04 Aralık 2019 - 17:18 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez filtresi olmayan termik santrallerin bundan böyle nasıl çalışacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Dönmez, " Yıl sonuna kadar hangi santraller hazır, hangileri değil bunlar da netleşmiş olacak. Bacası olmayan ya da çalışamaz durumda olanlar yıl başı itibarıyla işletilemez hale gelecek. Bacaları olanların ise rehabilitasyona, yeni standartlara ve emisyon değerlerine göre bir uyum sürecine ihtiyacı var" diye konuştu.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında 81 ilden gelen madencilerle bakanlıkta bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

13 termik santralin üçünde sorun yok
 

Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın veto ettiği termik santrallere filtre takılmasının ertelenmesi düzenlemesine ilişkin ise “Bu kapsamda 13 santral var, bunlardan 3’ünde sorun yok. Diğerlerinin de hepsi aynı seviyede değil. Bir kısmı yatırımlarına başladı ve dönüşümlerini yapıyorlar. Dolayısıyla hepsini aynı şekilde değerlendirmek doğru olmayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve tesis sahipleriyle de görüştüklerini ve eksikliklerin çevre uyumu açısından tamamlanmasını arzu ettiklerini aktaran Dönmez, şunları kaydetti:

“İşin enerji arz güvenliği boyutu da var, ama hamdolsun bu santrallerden çalışamayacak olanlar olursa, bunların yerine çalışabilecek kurulu güçlerimiz var. Özellikle doğalgaz santrallerimizin potansiyel kapasitesi yüksek. Bu süreci enerji arz güvenliği açısından bir sıkıntı yaşamadan yürütmüş olacağız. Yıl sonuna kadar hangi santraller hazır, hangileri değil bunlar da netleşmiş olacak. Bacası olmayan ya da çalışamaz durumda olanlar yıl başı itibarıyla işletilemez hale gelecek. Bacaları olanların ise rehabilitasyona, yeni standartlara ve emisyon değerlerine göre bir uyum sürecine ihtiyacı var.” 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşte bir örnek vekil04 Aralık 2019 17:41

    en en çok o Maraşlı MHP vekilini merak ediyorum. Adam profösör hem de halk sağlığı uzmanı oylamadan önce şiddetle karşı çıktığı termik santrallerdeki filtresizliğe oylama günü şak diye Onay verdi. İnsan hiç değilse kurula katılmaz bu kadar ..... ise. Şimdi halkın karşısına çıkp ne diyecek halkın neyine çözüm olacak.

  • mert04 Aralık 2019 17:33

    Gunaydin bunların bacasız olduğunu bilmiyotrmuydunuz adamlara hem süre verdiniz hemde kaynak aktardınız. Ne yaptılar üstüne yattılar. Sizde oradaydınız. Ne zaman ki Reis halkın sesini dinleyip veto etti hepiniz çark ettiniz.