BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEndişemiz yok----

Endişemiz yok

Endişemiz yok
06 Eylül 2013 - 06:29 www.finansgundem.com

3’üncü köprünün 2.3 milyar dolarlık finansman paketinin tamamlanmasının ardından gözler 3. havalimanı projesine çevrildi

Global piyasalardaki dalgalanmanın özellikle finansman kaynaklarına erişimi zorlaştıracağı endişelerinin dile getirildiği şu günlerde, 3’üncü köprü projesinin finansmanının tamamlanması diğer altyapı yatırımları için finansman arayışı içinde olanları sevindirdi. Hürriyet'in haberine göre, 3’üncü havalimanı ihlasini kazanan konsorsiyumda yer alan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Böylesi bir ortamda 2.3 milyar dolar gibi bir rakamın hele de 7 yerli bankayla sağlanması çok sevindirici. Biz şu an 3. havalimanı projesi için finansman arayışına başlamadık. Ama finansman sağlamak için daha şimdiden yerli-yabancı bankalardan gelen giden çok. Öngörüşmeler yapıyoruz, yılbaşına kadar finansman işini tamamlarız” dedi.
BAŞARILI FİNANSMAN MODELİ
Son dönemde faiz ve döviz kurundaki artışın projenin finansmanı konusunda herhangi bir tedirginlik yaratmadığını kaydeden Özdemir, “3’üncü havalimanı projesinin finansmanında herhangi bir sorun gözükmüyor. Bizim daha önce elektrik dağıtım ihaleleri için geliştirdiğimiz ve uyguladığımız çok başarılı bir finansman modelimiz var. 3’üncü havalimanı projesi tam detaylarıyla ortaya çıkınca benzer bir mantıkla bir finansman modeli oluşturacağız” diye konuştu.
DÖVİZ ARTIŞI BİZE YARIYOR
Dövizdeki artışın 3’üncü havalimanı için bir maliyet artışına neden olmayacağını belirten Özdemir, şunları anlattı: “Dövizdeki artış aslında bizim maliyetlerimizi azaltıyor. Çünkü bizim gelirlerimiz Euro cinsinden ancak inşaat Türkiye’de olduğu için maliyetlerimiz TL cinsinden. Bir metrekare inşaat maliyeti daha önce 1200 Euro iken, şimdi 1100 Euro’ya düştü. Dolayısıyla bugünkü döviz rakamlarına göre maliyetlerimiz yüzde 5-7 oranında azalacak.” Özdemir faizdeki artışa yönelik ise, “En iyi ve en kötü senaryoları düşünerek teklifimizi hazırladık. Bundan yüksek faizden kredi almaya hazırız anlamı çıkmasın ama proje çok verimli bir proje. Yolcu sayısının hızla aratacağını gören bankalar da finansman için kapımızı çalıyor”dedi.
Akşam için tam karar vermedik
Nihat Özdemir Akşam Gazetesi ve SkyTürk 360 Televziyo-nu’nun dahil olduğu Akşam Medya Grubu’nun TMSF’den satın almaları ile ilgili şu bilgileri verdi: “O konuda henüz bir karar vermedik. Söz konusu varlıklara yönelik detaylı incelemelerimiz devam ediyor. Bunun sonucunda oturup yeniden değerlendireceğiz.”
Meyve suyu için yeni marka
Limak Grubu bünyesinde, meyve suyu konsantresi, salça ve meyve püresi üreten Limkon Gıda ile dünya gıda sektörünün liderlerinden İsviçreli Wild Flavors ortak bir yatırıma imza attı. Anlaşma çerçevesinde Limkon’un Adana’daki tesislerinde ilk etapta 5 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirilecek. Söz konusu yatırımın devreye girmesiyle meyve suyu üretimi alanında Türkiye’nin bugüne kadar ithal ettiği ‘bileşik’ adı verilen bir ara ürün ilk kez burada üretilmeye başlayacak. 2014’te tamamlanacak ilk yatırımın ardından Limkon kapasite artırımı için 10 milyon Euro’luk daha yatırım yapacak. Nihat Özdemir, “Meyve suyunda konsontreniz varsa, herşeyi üretebilirsiniz. Biz de işe konsantre meyve suyu üretimi ile başladık. Önümüzdeki dönemde meyve suyu markası geliştirerek son tüketiciye yönelik üretim de yapabiliriz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)