BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEndişe edilecek durum yok!----

Endişe edilecek durum yok!

Endişe edilecek durum yok!
13 Mart 2013 - 13:12 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, CEO Clup toplantısında soruları yanıtladı

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, kredi artışının hızlı gittiği yönündeki tahminlere, “Burada endişe edecek bir durum yok. Merkez Bankası bunu çok yakından takip ediyor. Gerektiği taktirde munzam karşılık artışları devam edebilir” dedi.
Özen, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen CEO Club toplantısının ardından soruları yanıtladı. Kredilerdeki artışın hızlı olduğu ve bu durumun yıl sonunda cari açığı artıracağı yönündeki tahminlere Ergun Özen, bir bankacı olarak bunu kabul etmediğini belirterek, “Burada endişe edecek bir durum yok. Merkez Bankası bunu çok yakından takip ediyor. Gerektiği taktirde munzam karşılık artışları devam edebilir, önümüzdeki kuruldan da bu karar çıkabilir. Bu da yetmezse Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) devreye girip, genel kredi karşılıklarını artırır. Geçmişte bunların hepsini yaşadık. O nedenle bir artış, kontrol altına alınamayacak gibi bir durum söz konusu değil” diye konuştu.
TAHVİL PİYASASI ÇOK BÜYÜK DEĞİL
Tahvil piyasasının ise çok büyük bir piyasa olmadığını belirten Özen, “Garanti Bankası olarak biz de borçlandık. İnşallah gelişir. Geliştirmek için neler yapılabilir. Bu konunun G20’de ele alındığına sevindim. Şu an itibariyle bu, çok büyük bir piyasa değil” dedi.
CEO CLUB’DAN NOTLAR
CEO Club toplantısında,Türkiye’de cari açık, sermaye akımları ve döviz kuru konusuna dikkat çekildi. Türkiye’de cari açığın yüzde 5’ler seviyesinde olmasının sürdürülebilir olduğu, sermaye akımlarının ise döviz kuru üzerinde etki yaparak piyasada olması gerekenden daha değerli veya değer kaybına yol açtığı, bunun da aşırı oynaklığa neden olabildiği kaydedildi. İç tasarruf oranlarının ise düşük olduğu, öte yandan işadamlarının uzun vadeli TL cinsinden borçlanabilmesinin ise yerel para birimi cinsinden tahvil piyasasının canlanmasıyla ilgili olduğu, bu piyasanın gelişmesi gerektiği ifade edildi. Reel faizlerin de Türkiye’de ve dünyada olağanüstü düştüğüne dikkat çekildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)