BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn yüksek not Şekerbank'ın----

En yüksek not Şekerbank'ın

En yüksek not Şekerbank'ın
10 Şubat 2013 - 06:59 www.finansgundem.com

ICS, Şekerbank’ın kurumsal yönetim notunu yükseltti

Şekerbank, 100 üzerinden ‘90.95’ notu ile İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan mevduat bankaları arasında Türkiye’nin en yüksek nota sahip banka oldu.Geçen yıl da ilk sırada
Türkiye’nin kurumsal yönetim notu alan ilk bankası olan Şekerbank, ISS’nin geçtiğimiz yıl yapılan 7 Şubat 2012 tarihli değerlendirmesinde 100 üzerinden ‘88.21’ alarak, İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yine en yüksek nota sahip mevduat bankası olmuştu.
Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Basri Göktan, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Şekerbank’ın kurumsal yönetim konusunda öncü rolünü sürdürdüğünü söyledi. Göktan şunları söyledi:
“Bankacılık sektöründe geçmişten bu yana tabana yaygın hissedarlık yapısı ile ayrışan Şekerbank, kurumsal yönetim ilkelerini, bu kavram henüz yerleşmeden çok önce süreçlerinde uygulamaya başlamıştır.
Şekerbank, ülkemizde hisseleri halka arz edilen ilk bankalardan biri. Kurumsal kültürümüzün verdiği yapı ile tüm paydaşlarımızla olan ilişkilerimizde iş etiğine önem verip bağımsız yönetim kurulu üyeliklerinden kurumsal yönetim komitelerine kadar birçok başlıkta sektörümüzde ilklere imza attık.”
Türkiye’de kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan ‘Kurumsal Yönetim İlkeleri’ dikkate alınıyor. SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri; OECD tarafından 2004 yılında yayınlanan ve tüm dünyada referans olarak kabul edilen ‘OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri’ ile uyumlu olarak gerçekleştiriliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)