BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEn kötü merkez bankası kararı!----

En kötü merkez bankası kararı!

En kötü merkez bankası kararı!
15 Ocak 2015 - 16:34 www.finansgundem.com

Ünlü ekonomist Dennis Gartman, İsviçre Merkez Bankası’nın son hamlesinin bugüne kadar gördüğü en kötü merkez bankası kararı olduğunu söyledi

Ünlü ekonomist Dennis Gartman, CNBC’ye özel açıklamalar yaptı. Gartman, bugün piyasaları sarsan İsviçre Merkez Bankası kararına yönelik, “Bugüne kadar gördüğüm en kötü merkez bankası kararı” dedi.

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Euro/frank kurunda üç yıldır sürdürdüğü müdahale kuru uygulamasına sürpriz şekilde son verdi.

Gartman, “Böyle bir şeyin olacağına dair hiç mesaj vermediler. Yüklü miktarda para, İsviçre frangı harcıyorlardı. Daha öncesinde bunun kalıcı olacağına dair söz verdiler. Para biriminizi savunmak için müdahale yapmak oldukça zordur ama para biriminizin değerini düşürmek ya da düşük seviyede tutmak kolayca başarılabilir” dedi.

Gartman, İsviçre Merkez Bankası’nın bu para politikasından sıyrılarak milyarlarca dolar zarar edeceğini de sözlerine ekledi. Ekonomiste göre, bu kararın İsviçre borsası üzerindeki etkisi büyük olacak ve edilen zarardan dolayı İsviçre halkı merkez bankalarını savunmayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)