BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn İyi Film Oscarı'na aday olmak için uyulması zorunlu 4 kriter ----

En İyi Film Oscarı'na aday olmak için uyulması zorunlu 4 kriter

En İyi Film Oscarı'na aday olmak için uyulması zorunlu 4 kriter
09 Eylül 2020 - 18:04 www.finansgundem.com

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, En İyi Film Oscarı ödülü adaylarını etkileyecek 4 kriteri açıkladı.

ABD'nin Kaliforniya kentindeki Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Akademi Ödülleri (Oscar), çeşitliliği göz ardı diğer bazı birkaç son yıldır eleştiriliyor. Şimdi ise Akademi, nihayet bu eleştirilere bir nebze olsa kulak vermiş olmak için çeşitliliği artıracak bir adım attı.

Buna göre Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, En İyi Film dalında yarışacak adaylar arasında bir çeşitlilik sağlamak ve önünde ve arkasında olarak temsil edilebilmeleri için uyulması gereken dört temel kriter belirledi. Bu kriterler ile ilgili ırk, cinsiyet, cinsiyet cinsiyet, cinsel yönelim, etnik kimlik ve maluliyet ayrımlarının da kaldırılması hedefleniyor.

En İyi Film ödülüne aday olmak için başrol desteklenmeyen bir gruptan olması gerekecek

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin belirlediği ilk kriter, filmdeki başrol henüz yeterince temsil edilmeyen bir gruptan olması ve yan rollerin de en az 30'unun azınlıklardan oluşması. Filmin, bu toplulukların yaşadığı sorunlara işaret etmesi ayrıca söylenecek. 

İkinci kritere göre ise sahne arkası yönetici ekip veya teknik ekip geçmiş olarak dezavantajlı gruplardan seçilmesi. Buna; farklı ırkların, LGBTİ ve engelli bireylerin yapım ve yönetiminde olması da dahil.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından uyulması zorunlu kılınan diğer iki kriter; yeterince temsil edilmeyen kişilere staj ve eğitim sunulması ve filmin dağıtım ve dağıtım ekiplerinde de benzer bir çeşitliliğin tanıtım olarak karşımıza çıkıyor.

En İyi Film adaylarını yönetici şartecek en az ikisine uyulması koşulacak bu kriterler, 2024'te sahip bulacak 96. Akademi Ödüllerinden itibaren bütün olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)