BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEn hızlı gelişen 10 meslek----

En hızlı gelişen 10 meslek

En hızlı gelişen 10 meslek
12 Ekim 2021 - 16:36 www.finansgundem.com

Pandemiyle birlikte istihdam alanında oldukça büyük bir değişim yaşanıyor. Bilim ve teknoloji alanındaki mesleklerse pandemiyle birlikte yükselişini hızlandırıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Koronavirüs salgını bazı endüstrileri hırpalarken, teknoloji ve bilim de dahil olmak üzere bazı meslekleri devam eden krize rağmen geliştirdi. Aslına bakılırsa, ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu'nun yeni verilerine göre, matematik, bilim ve teknoloji alanında işlere olan talep önümüzdeki on yıl boyunca artmaya devam edecek.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanlarında işe alımlar, 2020 ve 2030 yılları arasında diğer tüm alanlardan daha hızlı bir büyüme gerçekleştireceğini gösteriyor. İşgücü İstatistikleri Bürosu, bu çalışanlara olan talebin şirketlerin "bulut bilişime, büyük verilerin toplanmasına ve depolanmasının ve bilgi güvenliğine daha fazla önem verilmesinden" kaynaklandığını belirtiyor.

Korona virüs salgını, epidemiyologlar ve bilgi güvenliği analistleri de dahil olmak üzere diğer bilim ve teknoloji rollerine olan talebi de artırdı. ABD merkezli işe alım firması Robert Half’ın Küresel Yetenekli Çalışan Çözümleri Başkanı Megan Slabinski konuyla ilgili CNBC’deki açıklamasında, "Uzaktan çalışma yöntemlerinin yaygınlığı, ağ güvenliği ve operasyon desteğine ek ihtiyaç yarattı" ifadelerine yer veriyor. Slabinski’nin uzmanlığı teknoloji pozisyonlarında işe alım süreçlerini yönetmek üzerine.

Teknoloji istihdamına olan talep tüm sektörlerde yüksek olsa da, Slabinski sağlık hizmetleri, e-ticaret, kamu ve eğitim alanlarının en çok istihdama ihtiyaç duyan sektörler olduğuna dikkat çekiyor. Slabinski röportajında “Pandeminin bir sonucu olarak bu üç sektörde teknoloji rolleri için yüksek miktarda işe alım gördük" dedi.

İşe alım uzmanı, “Sağlık hizmetlerinde telesağlık ve uzaktan hasta izleme yöntemlerinin ortaya çıkışını gördük. Geleneksel perakende şirketlerinin pandemi sırasında kapalı olmasıyla veya saatlerinin sınırlamasıyla, müşterilerine hizmet vermeye devam ederek gelir elde etmek isteyen şirketlerin mallarını internet üzerinden satmayı ve internet arayüzlerini geliştirmeyi düşünmek zorunda kaldıklarını gördük” ifadelerine yer verdi. Memurların ve öğrencilerin de internet üzerinden çalışmasıyla kamu ve eğitim kurumları da teknoloji altyapılarını güncellemek zorunda kaldı.

Pandemiden önce dahi şirketler arasında yapay zeka, makine öğrenimi, otomasyon ve diğer teknolojilerin işletmeler arasındaki kullanımı yönündeki ilgi artmaktaydı. Slabinski, “Şirketler, veri ve teknoloji alanının yeni müşteriler çekmek veya müşteri davranışlarını anlamak için çok güçlü olduğunu fark etti. Yeni teknolojiler, şirketlerin güncel gelişmelerle uyumlu kalmasına ve daha fazla gelir elde etmesine yardımcı oldu” diyor.

Bilgi güvenliği analistleri ve veri bilimcileri gibi bazı meslekler genellikle lisans derecesi gerektirse de, talep edilen mesleklerin tamamı resmi olarak yüksek eğitim gerektirmiyor. Slabinski, teknoloji alanına girmek isteyen iş arayan bireylerin bir kod öğrenim kursuna kaydolmalarını, sektör hakkında kitaplar okumalarını veya gerçek dünya deneyimi kazanmak için kâr amacı gütmeyen bir kuruluşta gönüllü olmalarını öneriyor. İşe alım uzmanı iş arayan bireylere, “En önemlisi çalıştığınız yere ne vereceğinizi net bir şekilde anlamanız gerekiyor. Potansiyel bir işverenle paylaşabileceğiniz herhangi bir program veya ürün oluşturuyor musunuz? Çalışmalarınızda işverenlerle paylaşabileceğiniz somut sonuçlar nelerdir?” sorularını soruyor.

Slabinski, insanların bir teknoloji mesleklerinin edinilmesinde internet ortamının gücünün küçümseme eğiliminde olduğunu da ekliyor. İşe alım uzmanı, “Profesyonel ve kişisel ağınıza bakmalısınız ve insanlara ‘İşte aradığım iş tam olarak bu, bu sektörde kimi tanıyorsunuz? Bu mesleği nasıl elde edebilirim?’ diye sormalısınız. Sadece iletişiminiz açısından esnek ve agresif olun ve hayalinizdeki mesleği edinene kadar bu yolu takip edin” tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'nin büyüme tahminine yukarı yönlü revizyonlar

 

Dijital vergilerle riskler sona erecek!

 

Fotoğraflarınız sizden izinsiz kullanılıyor olabilir mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)