BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEn güçlü bankalardan olacak!----

En güçlü bankalardan olacak!

En güçlü bankalardan olacak!
01 Nisan 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

BOE, yeni düzenlemelerin ardından dünyanın güçlü merkez bankalarından birisi olmayı hedefliyor

Eski Başbakan Gordon Brown tarafından yapılan düzenlemeleri tekrar elden geçirmeye hazırlanan adalı yetkililer, Finansal Hizmetler Kurumu'nun (FSA) yerine 3 yeni kuruluş yaratmaya hazırlanıyor. FSA'nın yerine Finansal Politika Komitesi (FPC), Tedbir Düzenleme Kurumu (PRA) ve Finansal Yönetim Kurumu'nun (FCA) göreve getirilmesi bekleniyor.
Kriz sırasında "direksiyonda uyuya kalmak" ile suçlanan BOE, bu yeniden yapılanmanın ardından Finansal Hizmetler Kurumu ve İngiltere Hazine Bakanlığı ile birlikte mali piyasayı kontrol edecek üçlü bir mekanizma oluşturmaya hazırlanıyor. Bu üçlünün finansal kurumların davranışları ve sektörün genelini kontrol ederek ilerideki potansiyel krizi önlemeye çalışacakları belirtildi.
İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, üçlü grup "geniş yetkiler" alarak yalnızca bankaları düzenlemekten değil, muhtemel finansal şokları da belirleyerek bunları engellemekle görevli olması ve dolayısıyla mali sektör üzerinde geniş kapsamlı bir etkiye sahip olması bekleniyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)