BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEmsal karar: 'Cimri koca' kusurlu bulundu!----

Emsal karar: 'Cimri koca' kusurlu bulundu!

Emsal karar: 'Cimri koca' kusurlu bulundu!
02 Şubat 2024 - 17:23 www.finansgundem.com

Yargıtay, Denizli'de eşini elektrik kullanmamak için piknik tüpüyle yemek yapmaya zorlayan kocayı tam kusurlu buldu ve çiftin boşanma kararını onayladı. Ayrıca kocanın, 15 bin lira maddi tazminat ödemesine hükmedildi.


Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında ev eşyaları almayan, elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kurdurmadığı için eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olan kocanın, tam kusurlu olduğuna hükmetti.

Yüksek mahkemenin önüne gelen dosya şöyle gelişti;

Denizli'de karşılıklı açılan boşanma davasında koca, kendisine saygısız davranan eşinin, evde yemek ve temizlik yapmadığını, bu işleri kendisinin yapmak zorunda kaldığını savundu.

Eşinin bir müddet sonra evi terk ettiğini belirten koca, akrabaları aracılığıyla birçok kez haber göndermesine rağmen kadının eve dönmediğini ifade etti. Boşanmalarına karar verilmesini isteyen koca, ayrıca 50 bin lira maddi, 50 bin lira da manevi tazminat talebinde bulundu.

Kadın, aleyhine açılan davaya yanıt dilekçesinde, kocasının ev için gerekli temel ihtiyaç olan eşyaları almadığını, elektrik harcayacak diye de beyaz eşyaları kurdurmadığını belirtti. Kocasının kendisini hırsızlıkla itham ettiğini belirten kadın, her sabah cebindeki parayı kontrol ettiğini öne sürdü.

Eşinin kendisini evden kovduğunu, kapı kilidini değiştirdiği için eve dönemediğini ifade eden kadın, 50 bin lira maddi, 100 bin lira ise manevi tazminat istedi.

Denizli 4. Aile Mahkemesi, erkeğin eşine ev düzeni kurmaması, kadının piknik tüpünde yemek yapmak zorunda kalması ve eşinin evden ayrılmasını fırsat bilerek evin kilidini değiştirmesini kusur saydı.

Boşanma davasında erkeği tam kusurlu bulan mahkeme, kadının ise bir kusurunun olmadığına hükmetti. Mahkeme, kadına 15 bin lira maddi tazminat verilmesine karar verdi.

Kocanın, karara itiraz etmesi üzerine dosyaya bakan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğu gerekçesiyle istinaf başvurusunu esastan reddetti

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de ev eşyalarını almayan, elektrik harcanacak diye beyaz eşyaları kullandırmadığı için eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olan kocayı tam kusurlu sayan yerel mahkeme kararını onadı.

Yargıtay'dan emsal karar: Duş almama boşanma nedeni!

 

Eşinin bileziklerini kripto borsasında kaybetti: Emsal karar!

 

Ev sahibi tahliye etmişti: Kiracıları ilgilendiren emsal karar!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.03 Şubat 2024 05:38

    VATANDAŞIN GELİRİ DÜŞÜKTÜR ONDAN EV EŞYASI ALAMIYORDUR BUGÜN BİR EVDE OLMAZSA OLMAZ BEKO NO FROST BUZDOLABI 40 BİN TL DEN BAŞLIYOR ESKİDEN ASGARİ ÜCRETLILER BIRAKIN BUZDOLABINI 2 ELDEN OTOMOBİL GECEKONDU EV ARSA DAHİ ALABİLİRDİ NEREDE 1980 ÖNCESİ ALIM GÜCÜ YUKSEK ASGARİ ÜCRETLER ŞİMDİKİ ASGARİ ÜCRETLE ZEYTİN PEYNİR YAĞ DETERJAN ZOR ALINIYOR