BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmlakçılar boykota hazırlanıyor----

Emlakçılar boykota hazırlanıyor

Emlakçılar boykota hazırlanıyor
07 Nisan 2020 - 12:45 www.finansgundem.com

On binlerce emlakçı, tüm taleplerine rağmen ödemelerin ertelenmesi veya aylık abonelik ücretlerinde indirim yapılması gibi kolaylık sağlamayan online ilan portallarını boykot etmeye hazırlanıyor

Korona virüs salgını nedeniyle işleri durma noktasına gelen emlakçılar, bu süreçte, tüm taleplerine rağmen ödemelerin ertelenmesi veya aylık abonelik ücretlerinde indirim yapılması gibi kolaylık sağlamayan online ilan portallarını boykot etmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a konuya ilişkin mektup da yazan emlakçılar, makul olarak nitelendirdikleri taleplerinin karşılanmaması halinde tüm ülke genelinde söz konusu ilan sayfalarını boykot edecek.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, korona virüs salgını nedeniyle emlakçıların yüzde 80'inden fazlasının iş yerini açamadığını, açanların da iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

Emlakçıların son dönemde birçok sektörde görüldüğü gibi dijital ortama geçtiğini dile getiren Aşa, pazarlama, satış ve kiralama gibi işlemleri online yürütmeye çalıştıklarını anlattı.

Aşa, ülke genelinde bilinen en önemli ilan portalları üzerinden de tanıtım faaliyetlerinin yürütüldüğünü kaydederek, "Ancak son zamanlarda bu ilan portallarına ödenen rakamlar o kadar arttı ki iş yeri kirasını bile geçmeye başladı." dedi.

'Taleplerimize henüz uygun dönüş olmadı'

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa, bu portallara ödemelerin yıllık taahhütle aylık olarak yapıldığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu süreçte iş yerini açamayan, açsa bile iş yapamayan esnafımız ücretlerini ödeyemez hale gelmiştir. Türkiye genelinde isimleri hemen hemen herkesçe bilinen, pazarı elinde tutan söz konusu ilan portallarına oda olarak başvurarak bazı taleplerde bulunduk. Ödemelerin en az 3 ay ertelenmesi, aboneliklerin dondurulması ve belli bir dönem ücret alınmaması gibi isteklerimiz oldu.

Taleplerimize henüz ya dönüş olmadı ya da uygun olmayan dönüşler yapıldı. Hatta bazıları bu konuda taviz vermemiş ve son dönemde üyelik ücretlerine zam yapmıştır." 

'Nisan, mayıs ve haziran aylarıyla ilgili iyileştirilmesi yapılması konusunda talepte bulunduk'
Aşa, taleplerine dönüş olmaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Pekcan'a oda olarak mektup gönderdiklerini kaydederek, "İlgili ilan siteleri ile görüşülmesini, esnafımızın bu konudaki mağduriyetini giderilmesini istedik. Nisan, mayıs ve haziran aylarıyla ilgili iyileştirilmesi yapılması konusunda talepte bulunduk" diye konuştu.

Bu sitelerdeki ilanların büyük kısmının emlakçılar tarafından verildiğini dile getiren Aşa, söz konusu portalların taleplerine uygun cevap vermemesi halinde ülke çapında boykota başlayacaklarını söyledi.

Aşa, "Tüm Türkiye genelindeki emlakçılar olarak bu siteleri boykot edeceğiz. Zor zamanda onların da ellerini taşın altına koymalarını istiyoruz. Çünkü bu süreçte işlerimiz durma noktasına geldi. Bizler süreci en az hasarla atlatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Onlar elini taşın altına koyarsa gelirlerini yine bizlerden sağlayacaklar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA KEMAL 08 Nisan 2020 03:47

    SİZ GİDER MÜTEAAHİDE DAİRE SAHİPLERİNE DAHA ÇOK PARA VERİRSİNİZ EMLAKÇI SİZE DAHA UYGUN ALIR DAHA UCUZA TUTAR TAPUDA SIKINTI ÇEKME DEN İŞLERİNİZİ GÜVENLİ HALLEDER 300000TL YE DAİRE ALIRSINIZ EMLAKÇININ 5000TL PARASINDA GÖZÜNÜZ KALIR SANKİ EMLAKÇI HERGÜN DAİRE SATAR KİRAYA VERİR AMA GİDER DAİRE SAHİBİ MÜTEAAHİT SİZE 300000TL LİK DAİREYİ 330000TL DER 320000TL YE VERİR GIGINIZ ÇIKMAZ BİRDE UTANMADAN UYGUN ALDIM DERSİNİZ SANKİ EMLAKÇININ KİRASI YOK ELEKTRİK SUYU YOK ÇOLUK ÇOCUĞU YOK SİGORTASI YOK ARABA BENZİNİ YOK İNTERNETTE ABONE ÜCRETİ YOK BUNLARI HESAPLARSANIZ EMLAKÇININ ÇOKTA BİR GELİRİ OLDUĞUNU SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL YERİ GELİR AY İŞ YAPAMAZSINIZ EMLAKÇIYA LAF SÖYLERSENİZ SİZİ ALLAH A HAVELE EDİYORUM

  • Başkent08 Nisan 2020 02:11

    Yaklaşık 35 gündür kapalıyız. Sosyal platform anlaşmalarımız kiramızla eş değer. Biz varsak onlarda var bunu unutmasınlar.

  • Hasan Talip IŞIK07 Nisan 2020 21:26

    Beter olun, Allah gözünüzü doyursun.Size kimin destek çıkacağını sanıyorsunuz.İnşallah hepiniz batarsınız.:o)

  • Dilekt07 Nisan 2020 22:08

    Sen ne is yapiyorsun arkadasim ?

  • Berk Polat07 Nisan 2020 17:49

    Beter olun !Doymadılar bir türlü kan emici emlakçılar

  • Emlakçılık Sömürüdür07 Nisan 2020 16:44

    beter olsun emlakçılar! milleti sömürdüğünüze sayın.

  • Ahmet erdoğan07 Nisan 2020 22:18

    Sen beter ol ahlaksız insan

  • Dilekt07 Nisan 2020 22:08

    Siz kendiniz kontrat hazirlayip kandirilmadam tapuda islem yapicakmisiniz ? Istediginiz mulku istediginiz fiyata alabilicekmisiniz ? Siz ne is yapiyorsunuz yazin

  • Adem07 Nisan 2020 13:10

    Mesela müşteriden ne kadar komisyon alıyorlarsa onun en fazla 10 da 1 i kadar komisyon versinler. Bakalım bunu kabul edecekler mi. Halka gelince kepçeyle ilan sitesin gelince çay kaşığının ucuyla. Onu da çok görürler. Ne diyelim eden bulur.