BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmirates, Nijerya uçuşlarını askıya aldı----

Emirates, Nijerya uçuşlarını askıya aldı

Emirates, Nijerya uçuşlarını askıya aldı
04 Kasım 2022 - 02:51 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait Emirates Hava Yolları, Nijerya uçuşlarını döviz krizi nedeniyle yeniden askıya aldı.

Emirates Hava Yolları Halkla İlişkiler Müdürü Rula Tadroson, açıklamasında, Emirates'in Nijerya'dan elde ettiği gelirin bloke edildiğini, bu nedenle fonlarını BAE'ye geri gönderemediğini ifade etti.

Emirates'in fonlarını alabilmesi için durumu Nijerya hükümeti ve Nijerya Merkez Bankası'na (CBN) ilettiğine ancak olumlu bir dönüş alamadığını hatırlatan Tadroson, "Bu olağanüstü koşullar altında, Emirates'in, ileride daha fazla zararı önlemek için 29 Ekim 2022'den itibaren Nijerya'ya ve Nijerya'dan uçuşları askıya almaktan başka seçeneği kalmadı." dedi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, haziranda Nijerya'da faaliyet gösteren uluslararası taşıyıcıların kazandığı 450 milyon dolarlık gelirin stopaj edildiğini vurgulamıştı.

Emirates, eylülde döviz sıkıntısı yüzünden ülkenin ticari şehri Lagos ve başkent Abuja'daki uçuşlarını da geçici olarak durdurmuştu.

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya, ithalat için ve dolar kıtlığı nedeniyle karlarını ülkelerine geri göndermek isteyen yatırımcılar için dövize erişimi kısıtladı.

Nijerya, döviz girdisinin yaklaşık yüzde 90'ını petrolden sağlıyor ancak boru hattı hırsızlığı ve yıllarca süren yetersiz yatırım nedeniyle üretim yapmakta zorlanıyor. 

BAE ile ABD'den 100 milyar dolarlık yenilenebilir enerji anlaşması

 

Inditex, Rusya'da BAE'li Daher gruba satılıyor

 

BAE'den, Ukrayna'ya 100 milyon dolarlık insani yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)