BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmine Hoca ekonomi yönetimine aday mı----

Emine Hoca ekonomi yönetimine aday mı

Emine Hoca ekonomi yönetimine aday mı
17 Şubat 2015 - 05:43 www.finansgundem.com

AK Parti'den aday olmak için Boğaziçi'nden ayrılan Prof. Dr. Emine Nur Günay'ın seçimlerin ardından ekonomi yönetiminde yer alması bekleniyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyeliğinden milletvekili adaylığı için istifa etti. Davutoğlu’nun öncelikli dönüşüm programının merkezinde yer alan inovasyon temelli büyüme modelinde uzman olan Günay’ın seçimlerin ardından ise hükümette ekonomi yönetiminde yer alması bekleniyor.

Sadece Günay değil Davutoğlu’nun dört danışmanı birden milletvekili adaylığı için istifa etti. Siyasi danışmanları Ertan Aydın, Ali Sarıkaya ve Vedat Bilgin’in yanı sıra en dikkat çeken istifa ise Davutoğlu’nun ekonomide en güvendiği isimlerin başında gelen ve yeni kalkınma modelinin Türkiye’deki bir numaralı uzmanı Prof. Dr. Günay’ınki oldu. Günay yalnızca 3.5 aydır Davutoğlu’nun danışmanlığını yapıyordu.

DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞIYOR

Boğaziçi Üniversitesi ekonomi mezunu olan Günay, doktorasını ise ABD’de Vanderbilt Üniversitesi’nde yaptı. Günay’ın eğitimcilik dışında ikinci bir şapkası var ki o da inovasyon. Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Günay ve merkezinin hedefi kalkınmanın ve büyümenin merkezine inovasyon ve Ar-Ge’yi yerleştirmek. Yani tam da Başbakan Davutoğlu’nun öncelikli dönüşüm programının hedeflediği teknolojik ve bilgi tabanlı büyüme modeli üzerinde aslında Günay ve ekibi 2011’de kurdukları merkezde dört yıldır çalışıyorlar. Davutoğlu’na danışman olarak büyüme programına destek veren Günay’ın bundan sonra ekonomi yönetiminde yer alarak daha etkin görev alması bekleniyor. (Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)