BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmin Çakmak'tan seçim sonucu yorumu!----

Emin Çakmak'tan seçim sonucu yorumu!

Emin Çakmak'tan seçim sonucu yorumu!
08 Aralık 2015 - 11:38 www.finansgundem.com

TÜRSAB'ın başkan adaylarından Emin Çakmak, seçimler sonucu açıklamalarda bulundu

Hafta sonu Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen TÜRSAB 22 Genel Kurulu sonuçları ile ilgili açıklama yapan TÜRSAB HEPİMİZİN oluşumunun lideri Emin Çakmak, " Demokrasinin gereği bir seçim geçirdik . Herkesin genel kurulda delegenin vermiş olduğu karara saygı duyması gerekir. Bizde bu düstur ile yeni yönetimi tebrik ediyoruz" dedi.

TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, “bu güne kadar gücümüz olan acentalarımıza güvendik bundan sonrada onların gücüyle yolumuza devam edeceğiz. Kimsenin bizi yıldırmasına , yolumuzdan döndürmesine izin vermeyeceğiz. Yol arkadaşlarımızı yarı yolda bırakmayacağız ve hakkımız olanı günü geldiğinde söke söke alacağız”dedi

Sonuçların kendilerini üzmediğini hatta daha da kamçıladığını belirten Emin Çakmak, “biz bu yola birileri gibi menfaatler için değil biz bu yola tüm acentalarımıza hizmet etmek için çıktık. Çıktığımız yolda kendimize ve ekibimize hep güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz. Bu gün genel Kurulda 3 bin 800 üye oy kullanmışsa bizim çalışmalarımız sayesindedir. Bu gün Başaran Ulusoy’a karşı verilen oyların sayısı ezici bir şekilde arttıysa bu bizim yürüttüğümüz çalışmalar sayesindedir. Başaran bey seçimi kazanmıştır ama üstünlüğünü  kaybetmiştir. Bu net bir göstergedir. Artık kim nederse desin mevcutların dönemi bitmiş bizim dönemimiz başlamıştır. Acentalarımızın gücüyle yeni dönemde zafer bizimdir”dedi

Bu uyanış hareketinin mevcut yönetimi korkuttuğunu da belirten Çakmak, “Artık kendimizden çok daha fazla eminiz. Yıkıcı bir güçle geliyoruz. Bu seçimin açık ara galibi olduğumuzu biliyoruz. Ancak artık klasikleşmiş bir takım Ali Cengiz oyunlarına çok daha ciddi önlemler almamız gerektiğini de biliyoruz. Sizlerin de görmesini istiyoruz. Her dönem birileri çıkıyor acentalarımızın kafasını karıştırıyor ve oyları bölüyor. Bu bir rastlantı mıdır; iyi düşünmek lazım. Bu durum kime yarıyor iyi görmek lazım. Seçime 3 ay kala 3 yıldır çalışan ve kazanacağına kesin gözüyle bakılan bir Başkan adayının karşısına milyonlar döken başka bir adayı kim çıkarır iyi okumak lazım. Oyları tam ortadan bölmek kimin işine gelir bunu iyi tahlil etmek lazım. Kim kimin projesidir ve bu güne kadar kimler birbirleriyle iş ortaklığı, yönetim ortaklığı, menfaat ortaklığı yapmıştır, bunu iyi bilmek lazım? Tüm bu soruları acentalarımızın bir kez daha cevaplaması lazım. Zaten cevaplar ne demek istediğimizi net bir şekilde anlatacaktır. Ama kimse bu durumu bir yenilgi olarak görmesin. Bu durum bir zaferdir ve bizim gücümüzün tescilidir. İnanıyorum ki acentalarımız artık bu tuzaklara düşmeyecek ve yeni dönemde kendilerini temsil eden bizleri yönetime taşıyacaktır.” dedi.

Bugüne kadar mevcut yönetime dik bir duruş sergilediklerini ancak asla bel altı vurarak dikilmediklerini de belirten Emin Çakmak, “bizim düsturumuz belli. Biz bel altı adamı değiliz. Bizim derdimiz yanlışları ortaya koymak ve bu yanlışları düzeltmek için mücadelemizi sonuna kadar vermek. Her geçen gün bu mücadelede arkamızda duranların sayısı artıyor. Gücümüzün farkındayız. Ve bu güce asla ihanet etmeyiz. Sadece iktidara geleceğiz diye doğru bildiklerimizden vazgeçip, acentalarımızı ve yol arkadaşlarımızı satmayız. Kazandığımız seçimi kaybedeceğimizi bilsek bile menfaat odaklarıyla işbirliği yapmayız. Eğer bu güne kadar karşımızda iyi niyetli, çözüm odaklı bir anlayış görseydik acentalarımızın menfaati için elbette taşın altına elimizi değil gövdemizi koyar, gerekirse kendimizi feda ederdik. Ancak son ana kadar samimiyetlerini test ettiğimiz, gelin birlikte bu gidişe çözüm üretelim dediğimiz bu arkadaşlar ne yazık ki karşımıza hep olmazlarla çıkmıştır. Bu arkadaşlar 3 yıldır emek vermiş ve kazanmasına kesin gözüyle bakılan bir gruba “siz yönetemezsiniz çekilin biz tek başımıza yönetelim” söylemini bile dile getirerek işi çıkmaza sokmuştur. Bu tavır arkadaşların kötü niyetini ve seçimi kazanamayacaklarını bildikleri halde bizleri bypass edip iktidarı mevcutlara bırakma planlarını net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu arkadaşların bir proje olduğu da böylece ortaya çıkmıştır. Kısaca bu arkadaşlar aslında yönetimin değil tezgahlarının bozulmamasının derdindedir. Aksi taktirde olmazcı değil olurcu bir yaklaşımla bir araya gelirlerdi. Oysa bizim derdimiz sadece Yönetime gelmek değil bizim derdimiz ahlaki değerleri olan, her türlü yanlışa hayır diyen, acentalarının haklarını sonuna kadar savunan bir hizmet anlayışı. Biz bu gün eğilip bükülmeye başlar, inançlarımızdan fedakarlık yapar, meydanı bize güvenenlerin güvenini hiçe sayarak boş bırakırsak, yarın bunun hesabını kimseye veremeyiz. Bizim alnımız ak boynumuz dik” dedi.

Önümüzdeki dönem hedeflerini de anlatan Emin Çakmak, “Gücümüzü gördük… 2 bin 100 oyumuz var… Bu kadar acenta mevcut yönetimden memnun değil. Bu görünen tablo, bir de görünmeyen var. Gelmeyen, oy kullanmayan ama aslında mevcut durumdan rahatsız olanlar. Tahminimiz bu sayı mevcut koşullarda minimum 2 bin 500 kişi. Yani mevcut yönetimin gitmesini isteyenler kalmasını isteyenlerin neredeyse iki katı. İşte biz önümüzdeki iki yıl içerisinde bu acentalarımızla kucaklaşacağız. Yanlışları, hataları, neden bu yönetimin gitmesi gerektiğini onlara bir kez daha anlatacağız. Oy bölenlerin oyununa gelmemeleri gerektiğini, taraf olup bir blok altında toplanmazlarsa başlarına neyin geleceğini onlara anlatacağız. Ve ezici bir güçle acentalarımız için TÜRSAB Yönetimine hep birlikte yürüyeceğiz”dedi.

Seçimde oy kullanan herkesin amacının TÜRSAB'ın kalitesini artırmak olduğuna değinen Çakmak, "Bizim amacımız acentalara kazandırmaktır. 3 yıl boyunca karış karış gezerek oluşturduğumuz sorunları çöpe atmayacağız. Çünkü bunlar bizim sorunlarımız. Bu projeleri dosya haline getirerek TÜRSAB yönetimine sunacağız.  Bu projelerin uygulanması konusunda da her türlü desteği vermeye  hazırız. 1618 sayılı yasamızın çıkması için en büyük takipçisi biz olacağız."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)