BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporEmenike'ye giden çanta nerede----

Emenike'ye giden çanta nerede

Emenike'ye giden çanta nerede
27 Haziran 2013 - 15:15 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hakkında getirilen yasaklar ve UEFA kararı için açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili olarak Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 Tribünü'nde bir basın toplantısı düzenledi...
Medyanın büyük ilgi gösterdiği toplantıda Azizi Yıldırım Fenerbahçe üzerine oynanan oyunlara değinerek "Bu son çağrım" dedi.. Yıldırım şöyle konuştu: 
"3 Temmuz’dan bu yana belki de sizlerle ilk defa yüz yüzde geliyoruz medyada çok konuşmayı seven biri değilim. Tek düşüncem Fenerbahçe’yi korumaktı. Aziz Yıldırım ile hesaplaşmaların Fenerbahçe üzerinden yapılmasına izin vermeyeceğim. Ben başlangıçları değil sonucu değiştirmeye geldim. Aziz Yıldırım’ın tek düşüncesi Fenerbahçe’dir. Aziz Yıldırım ne teslim olur ne de teslim eder. Bu mücadelede asla teslim olmayacağız. 
Fenerbahçe zor günlerden geçmektedir. Birilerinin yıllardır uğraştığı tek şey Aziz Yıldırım’dır. Aziz Yıldırım’ın kellesini isteyenlerin hevesi kursaklarında kalacaktır. Gün birlik beraberlik günüdür. Gün Fenerbahçe’yi bir an önce aydınlığa çıkarmak günüdür. Gelin el birliği ile Fenerbahçe’yi düzlüğe çıkarıp sonra da yüz yüze hesaplaşalım. Görüyoruz ki bu yapılanlar sadece Fenerbahçe’ye zarar veriyor. 
Ben Fenerbahçe için çok şey yaptım. Hatalarım da olmuştur.Kötü günlerden sonra bir Genel Kurul yapalım. Ve ben ceza alan herkesin affedilmesi için Yönetim Kurulu'na talepte bulunacağım. O zaman gelin mahkeme kapılarında değil kendi içimizde tartışalım. Artık bu arkadaşlar o genel kurula katılmazlarsa bir daha sonsuza kadar sussunlar.Fenerbahçe Başkanı olamasam da sonsuza kadar Fenerbahçe için mücadele edeceğim. 
Yargılama süreci devam ettiği çin sustuğum konuşuluyor. Bu böyle değil ben Fenerbahçe'ye zarar gelmemesi için sustum.İçerideki yargı kararlarından bahsedeceğim. Biz dinlemeyen takılanlar ile şike suçuyla yargılandık. Bazıları bu sürece dahil edilmediler ve kendilerine haklı gördüler. Bu sürecin taraftarlar arasında kine kavgaya dönemsin diye sustuk, kavga çıkmasın diye cevap vermedik. Kardeş kanı dökülmesin diye sustuk. Ama bu süreçte Trabzonsporlular da yargılanması için Yargıtay'a talepte bulunuldu ama bu konuşulmadı. Şimdiye kadar tüm başkanları döneminde Trabzonspor'a destek oldum. Bunu şahitleri Celal Doğan beyler Özkan Sümer, Sefa Sirmen'dir.
 Trabzonspor'da şike sürecinin içerisindedir. Ama yalnız Fenerbahçe, Aziz Yıldırım ve arkadaşları cezalandırılması için onlar bu süreçten ayrılmışlardır. Görevi devralan arkadaşımız en başından beri agresiflerşti biz sustuk. Bugün ona bir sorum olacak: Geçen Kulüpler Birliği toplantısı oldu. O toplantıda Trabzonspor Başkanı, şunları söylüyor, Etik, ahlak, delikanlılık.. Bunlar çok güzel kelimeler... Bu toplantıda Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz şike süreci ile ilgili kendisine ne anlattı, ne sordu... Kamuoyuna açıklasınlar.. Yoksa bir toplantı daha yapıp ben açıklayacağım. 
Bize davalar açılıyor... 11 tane dava daha varmış... Recep Özcan kimdir? Ali Şen döneminde Fenerbahçe yönetiminde çalışmış... Haluk Ulusoy zamanında Disiplin Kurulu'nda bulunmuş... Kendisiyle ilgili Konya'da bri hakime rüşvet vermek ve rüşvet almak, suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanmak suçlarından 17.03.2008 tarihinde gözaltına alınmış. Ve daha bir çok davaları devam ediyor. Bu suç örgütünü kurarken, oğlu da devrede... Beraber cezalar alıyorlar...Daha önünde birçok suçlar var.. Söyleyecek sözüm var ama... Bizi suçlayacak olan kişilerin biraz temiz olması lazım.. Biz Fenerbahçe için çalışıyoruz. Bizim hakkımızda suçlama yapan başkaları daha var.. Hepsi bir araya geliyorlar ve dava açıyorlar. Hakimlere rüşvet vermeye alışık olduğu için de bu kararlar aldırabiliyor. Ölene kadar hesaplaşacağız. İşin enteresan tarafı UEFA'dan karar çıkmadan saatler önce bu mahkemenin kararı geliyor. Azi Yıldırım'ı siz gönderemezsiniz. Aziz Yıldırım'ı Genel Kurul .ile gelir gider. Madem öyele son Genel Kurul'da başkan adayı çıkarıp beni seçtirmeseydiniz.. 25 milyon F.Bahçeli üzülmüyor mu şu anda.. Bu kararlar benim şahsıma alınmıyor. Her şey mahkemeler ile yapılıyor. O zaman genel kurulları kaldıralım, her şeyi mahkemeler seçsin. Artık yargıya güvenemeyecekmiyiz. Bir hakim bulup birçok kararı aldırabiliyorsunuz..
Gelelim UEFA kararına.. Bize önce müfettişin iddiaları geldi. O iddialara cevapları hazırladık savunma yaptık. Savunmada, hazırlanan raporda demokrasi olmadığını gördük. Bu raporlar özel mahkemelerin sonuçları ile hazırlandı. Tüm Avrupa özel mahkemeler kaldırılsın şekilnde çağrıda bulunuyor. Şimdi UEFA özel mahkemenin kararı ile bizi yargılıyor. Ben hapisteyken şahıslar ile kurumlar ayrılsın dedik. O zaman ayrılmasına herkes karşı çıktı. Şimdi UEFA bu kararı ile şahıslar ile kurumları ayırmıştır. 3 Temmuz süreci şu anda UEFA'da da devam ediyor... Onlara nasıl anlatıldıysa suçsuzluğumuza inanmıyorlar. Kendilerine şikeyi ispatlayan bir tape gösterin dedim. Ses yok. UEFA yetkilileri her yerde üzerimizde baskı yapıldığını söylüyorlar. Kendilerine sorduk bu baskıyı yapanlar kimler diye. Yakında açıklayacaklarını söylediler. Biz bu baskıyı yapanlrarın Türkiye'deki bazı kulüpler ve uzantıları olduğunu biliyoruz.. Biz herkesten aldıkları kararların arkasında durmasını istiyoruz. Etik Kurulu raporunda kimsenin düşüncesi alınmadan emniyetten gelen raporları olduğu gibi alıp bizi suçlu gösterdiler. Herkes bir paradan bashediyor. En basitinden tüm gazeteler yazdı.. Emenike'ye gönderilen para? Nerede bu para. Daha önce de söyledim bu bir şike operasyonu değildir. Türk sporu yargılanıyor. UEFA'daki lobiciliği gösteriyor.
5 maçtan yargılanıyoruz.. Hepsi de çok kolay savunulacak şeyler.. Çünkü bu maçlarda hiç bir şey yok. Ben mahkemeden yargılandığım dönemdeki savunmalarımın kayıtlarını istedim. Yazılı ile sözlü savunmada ifadeler farklı olabilir. Biliyorum ki yanlışlıklar var.. Ama mahkeme vermediler...
Tahkim ve Diplin Kurulu'na yönlendirme ve baskı yapılmıştır. UEFA'da dava var. Şenez Erzik, Yıldırım Demirören bunlar hiç konuşmuyor. Kim konuşacak kim savunacak. Buradan götürülecek belgeler bile götürülse savunmaya yardımcı olur. Kimse yok ortada. İnfentino biz uygulama yapmayacağız diyen bir açıklaması var. Onlar diyor ki Federasyona gönderdik bu yazıyı diyorlar ne anlaşması yaptılar aralarından. TFF çıkıp sen bana söz verdin sözünü yerine getir diyor.Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı böyle birşey söyler mi 'Ne haliniz varsa görün' der mi? Bu dava sadece Fenerbahçe, Beşiktaş'ın davası değildir. Türk futbolunun derdidir, Bükreş parayı veriyor, görüntüsü var alan aldığını veren verdiğini kabul ediyor ama ceza almıyor. Egemen Bağış'ın bir demekki bizim baştan beri söylediğimiz gibi doğruymuş bu haklıymışız. Bu organize iş devam ediyor. Gece yarısı birisi otele gidiyor. Aziz Yıldırım'a ceza vermezsiniz diye bunları tehdit ediyor. Bu kişiyi bulamazsanız ben ismini sizlere söyleyeceğim olaylar bu noktaya gelmiştir ama zaman içerisinde bunlar çözülecek herke bunu böyle bilsin.
Ülke menfaati için CAS'tan davayı çektik deniyor. Evet başta 2020 Olimpiyatları olmak üzere o dosya CAS'ta olduğu sürece sıkıntı çıkabilirdi. Bu ve bunu gibi nedenlerden dolayı davayı çektik. Yoksa ülke menfaatleri dediğimiz konu öyle çok gizli falan değil. Sadece bizim açıklamamamız doğru olmaz. Herkes bunları tahmin edebilir.
Bu 3 Temmuz olayı Etik Kurulu'nda hem dökümanları alıp suçladılar. Hepimiz suçlandık. Bütün konuları hapishanede anlattık. Emenike olayı hani nerede bu çanta? Trabzon'un teşvik gönderdiğine dair iddia var. Mahkeme bunu sormuyor. Etik ve Disiplin Kurulu ile konuştuğumuzda savunma yaptık. Disiplin Kurulu sportif ceza vermesi gerekirken başka ceza verdi. Oylama yapıyorlar. 6-1 Şekip bey lehine çıkıyor. Sonra konuşuyorlar, Şekip bey aleyhine çıkıyor. Bu insanlarda vicdan yok mu?
TFF bu kararı alırken 'seviyorum, sevmiyorum' diye mi alıyor? Fenerbahçe suç işlemişse Fenerbahçe'yi küme düşürürsünüz. Bu şike davası değil, bu bir operasyondur. Bu bir Türkiye gerçeğidir. Bu maçı ne oldu? 5-3 skoru biliyordunuz. Neden yazmıyorsunuz. Türk sporu yargılanıyor. Bütün baskıları Türk sporu içinde olan insanlar yapıyor. Ama Tahkim Kurulu ve Disiplin Kurulu'nde çok iyi bir savunma yapıldı. Biz orada suçsuz olduğumuzu ifade ettik. Bizi yalan söylediğimizi iddis ederek cezalandırıyorlar. Tahkim'de de çok iyi savunma yapacağız. Bir uçak gideceğiz, elimizden geleni yapacağız. Beş maç ile suçlanıyoruz. Gençlerbirliği, Karabük, Sivasspor, İBB ve Ankaragücü maçından suçluyorlar. Hepsi de çok basit savunulacak maçlardır. Ben Yargıtay'ın kararını bekliyorum. Ne konuştuysam onların kaydını istedim.
UEFA'nın Tahkim'inden ümitliyiz. UEFA'ın en zor davasıdır bu... Bize 2+1 yıl ceza verildi ama biz bir yılını çektik bu konu daha gündeme gtirilmedi. Biz Tahkim'de bu konuyu gündeme taşıyacağız. UEFA bu dava yüzünde çatırdayabilir. Çünkü şike davasında kişiler ile kurumları ayırdığın anda UEFA'nın tüm kuralları devre dışı kalır.
Etik Kurulu toplantı yapıyor. 'Aziz Yıldırım'a ceza veremezsiniz' diye Etik Kurulu'nu biri otelde tehdit ediyor. Kim bu araştırılsın. Yargılama yapılmadan olaylar bu hale geldi. Zaman içerisinde çözülecektir. Bir başkanı UEFA kararlarını başlamadan bilmesi gibi yeni bir olay daha duymuş olduk. Herkes bilgi sahibi olabiliyor demekki orada ancak biz bilgi sahibi olamıyoruz. Demek onların bilgi alabilecek bir teşkilatları var. Ben rüşvet aldığına dair hakimin bir ifade kullanmadım. Daha önce rüşvet vermeye çalışmışlar. Bunu anlatmaya çalıştım.
Cardozo için Benfica istediğimiz düzeye inerse almak istiyoruz. Teknik direktörü ise yarın açıklayacağız. Göreve yarından itibaren başlayacak
Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyoruz. Biz her şeyi onlar için yaptık. Hatamızda oldu. Şimdi önümüzdeki hafta 3 Temmuz'u kutlayacağız. 3 Temmuz artık bizim için bayram gibi oldu.
Mücadeleden kaçamayız, gerçek Fenerbahçeli olarak zarar görmeden kulübü bu durumdan çıkaracağız. Bu süreçte TSK Başkanı terörist olarak içeride bulunuyor. Diğerleri neden yargılanmadı bu amacı her gün belirtiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü burada menfaat yoktur burada bir kültür var.
Fenerbahçe taraftarına çok teşekkür ediyoruz. Bu hafta sonu 3 Temmuz kutlaması yapacağız. Herkes şunu bilsin biz elimizden geleni yaptık. Fenerbahçe'yi büyütmek için salonlar, statlar yaptık. Fenerbahçe üye sayısını yükseleterek büyük bir kütle haline gelecek. Bunlar için gerekenleri yapacağız.
Bu soruşturmalar sportif olarak yapılsaydı bu davalar olur muydu? Sen aldın mahkeme kararı uyguladın. Alın sportif olarak bizi yargılayın fizikel takip, telefon takibi hepsi var. İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiğimi söylüyorlar. Hnagi hesaptan verdim kendi hesabımdan beni incelediler. Kulüpten verdi dediler, kulübün hesabı incelendi birşey çıkmadı peki bunu kim verdi.
40.000 kişiyi öldüren kişiye bile Aziz Yıldırım'a istenen ceza istenmiyor. Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe'yi ele geçirme operasyonu olduğunu 5 yaşındaki çocuk bile anlıyor. Fenerbahçe üzerinden şahsi çıkarlar sağlamak isteyenler bir şey elde edemez. Fenerbahçe'nin 17.000 üyesi var bunlar koyun sürüsü değil. Bu söylenen şeyler Fenebahçe kongre üyelerine hakarettir. Gelip aday olunur herkes eteklerindeki taşları döker ve aday olur kongre üyelerinden alınan oylar sonrası başkan seçilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)