BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli Papa'nın cenazesi sergilendi!----

Emekli Papa'nın cenazesi sergilendi!

Emekli Papa'nın cenazesi sergilendi!
01 Ocak 2023 - 17:59 www.finansgundem.com

Vatikan, önceki gün 95 yaşında hayatını kaybeden eski Papa 16. Benedict'in cenazesinin ilk fotoğraflarını yayınladı. Katolik aleminin eski ruhani liderinin cenazesi perşembe günü defnedilecek.


Vatikan son günlerde sağlık durumunun kötü olduğu belirtilen 95 yaşındaki Onursal Papa 16. Benedikt’in yaşamını yitirdiğini duyurdu.

2013 yılında istifa ettikten sonra yaşamaya devam ettiği Vatikan’daki Ecclesiae Manastırı’ndaki konutunda yaşamını yitirdiği açıklanan 16’ın Benedikt’in cenaze töreninin 5 Ocak 2023 Perşembe günü gerçekleştirileceği duyuruldu.

Cenaze töreni öncesi bugün Vatikan’dan yetkililer Papa’nın cansız bedeninin sergilendiği fotoğrafları kamuoyu ve uluslararası ajanslarla paylaştı.

Cumartesi günü yaşamını yitiren Onursal Papa’nın cansız bedeni Aziz Peter Bazilikası’na getirilecek ve cenaze törenine kadar 3 gün boyunca orada kalacak. Vatikan’ın paylaştığı fotoğraflarda Onursal Papa Benedikt’in bedeni Vatikan’daki ufak bir kilisede tutulacak ve bu süre zarfında resmi bir tören ya da dua töreni gerçekleşmeyecek.

Yarın sabah ise Benedikt’in bedeni Aziz Peter’ın Bazilikası’na taşınacak ve isteyenler 3 gün boyunca Benedikt’in cansız bedenini ziyaret edebilecek.

YÜZYILLAR SONRA İSTİFA EDEN İLK PAPA OLMUŞTU

Almanya doğumlu Onursal Papa 16. Benedict, 19 Nisan 2005 tarihinde Papa seçilmiş 27 Kasım ile 1 Aralık 2006 tarihinde de Türkiye’yi ziyaret etmişti.

Papa 16. Benedict, 2013 yılının Şubat ayında istifa ederek 1415’teki Papa 12. Gregory’den beri istifa eden ilk Papa olmuştu.

Benedikt’in ölümü Vatikan tarihindeki bir ilkin de sonu oldu. Zira Benedikt’in istifası sonrasında ilk kez iki Papa Vatikan’da 9 yıl boyunca birlikte yaşamıştı. (Sözcü)

Eski Papa 16. Benedictus öldü

 

Papa'dan Noel mesajı: Silahları susturun

 

Papa Franciscus: İstifa mektubum cebimde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)