BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli maaşına ek zam mesajı----

Emekli maaşına ek zam mesajı

Emekli maaşına ek zam mesajı
06 Mart 2024 - 16:03 www.finansgundem.com

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilerin aylıklarındaki iyileştirme için seçim sonrasını işaret ederek, Meclis'in nisan ayında çalışmalarına başladıktan sonra konunun ele alınacağını söyledi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e çıkartılmıştı. En düşük emekli aylığı da 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti.

Milyonlarca emekli maaşlara yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar yaparken AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Ekonomim'de yer alan habere göre Akbaşoğlu, emeklilerin aylıklarındaki iyileştirme için seçim sonrasını işaret ederek, Meclis'in nisan ayında çalışmalarına başladıktan sonra konunun ele alınacağını söyledi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında emekli aylıklarında bir iyileştirme olup olmayacağına ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Akbaşoğlu, 2024 yılının emeklileri yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "Emeklilerin alım gücünü artırmaya bütün çalışanlarımızla birlikte hepsini daha iyi bir noktaya taşımak noktasında irademiz tam" dedi.

Meclis'in çalışmalarına Nisan ayı ortalarında başlayacağını bu tarihten önce Meclis'in olağanüstü toplanmasının beklenmediğini söyleyen Akbaşoğlu,  Meclis açıldıktan sonra bu konuların müzakere edileceğini belirtti.

Akbaşoğlu, "Haziran sonu temmuz başı itibariyle de emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili de daha iyileştirici daha alım gücünü artırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyu ile paylaşacağız. Buna dair düzenlemelerimizi de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bayram ikramiyesinde artış olacak mı?

Ekonomistler de emekli maaşlarına seçim öncesi bir düzenleme yapılacağı görüşünde. Ekonomim Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz, “İkramiyenin artırılması konusunda çalışma yapılıyor. Tahminim 2 bin lira daha artış söz konusu olacak. Yani emeklinin bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılacak" kulisini paylaşmıştı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun da “Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili de aldığımız duyumlar çalışmanın olduğu yönünde” açıklaması yapmıştı.

Akşener: Emeklilere 11 bin TL seyyanen zam vereceksiniz

 

Emekli ikramiyesi 3 bin lira

 

Büyüme zammı nasıl yansıyor? Emekli maaşı hesaplarken dikkat!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.06 Mart 2024 21:48

    3600 EK GÖSTERGEYİ DE EKİM AYINDAN BERİ TÜM 2200 EK GÖSTERGELİLERE VERECEKLERDİ EKİM KASIM ARALIK OCAK ŞUBAT 5 AY GEÇTİ HALA MECLİSTE GÖRÜŞÜLMEDİ ÖNCE 3600 GERÇEKLEŞSİN MEMUR EMEKLİ MAAŞLARIMIZ MEMUR MAAŞLARININ YARISI ETMEZ HALE GELDİ

  • Macit06 Mart 2024 16:45

    Palavradan başka söylemleri yok hayra dokunan

  • Emekçi06 Mart 2024 16:16

    Yalan söylüyorlar emekli ezilmiş yok olmuş durumda şuanki durumu değilde Nisan'daki çalışmalardan bahsediyor yazık denecek çok şey var ama bunlara söylenecek