BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmek protestocularına 7 yıl hapis istemi----

Emek protestocularına 7 yıl hapis istemi

Emek protestocularına 7 yıl hapis istemi
19 Nisan 2013 - 16:03 www.finansgundem.com

Emek Sineması’nın yıkılmasına karşı yapılan eylemde gözaltına alınan 4 kişi hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Beyoğlu’nda bulundan Emek Sineması’nın yıkılmaması için 7 Nisan Pazar günü aralarında ünlü oyuncularında bulunduğu kalabalık bir gurup İstiklal Caddesi üzerinde eylem yapmışlardı. Guruptakiler daha sonra Emek Sineması'nın bulunduğu Yeşilçam Sokağı'na sokağa girmek istemiş ve polis guruba müdahale etmişti.
Çıkan olaylarda Sinema Yazarları Derneği üyesi Berke Göl, Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek ve Mehmet Ferit Aka'yı gözaltına almıştı. Savcılık sorgularının ardından serbest bırakılan 4 kişi hakkında dava açıldı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin eski Emek Sinemasına girmek isteyen 250 kişilik grup içerisinde yer aldığı, ve kolluk güçlerinin megafonla yaptığı basın açıklamasının ardından dağılın uyarılarına uymayarak ellerinde bulunan soda şişelerini ve etraftaki saksıları kolluk güçlerine fırlatarak 'görevi yaptırmamak için direnme' suçunu işledikleri ve kolluk güçlerine zor kullanılarak yakalandıkları belirtildi.
İddianamede Sinema Yazarları Derneği üyesi Berke Göl ve diğer üç kişi hakkında, "görevi yaptırmamak için direnme" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler hakkında 'Kamu malına zarar verme' suçundan ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)