BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElon Musk X için yeni merkez kuruyor! Hedef çocuk istismarcıları----

Elon Musk X için yeni merkez kuruyor! Hedef çocuk istismarcıları

Elon Musk X için yeni merkez kuruyor! Hedef çocuk istismarcıları
28 Ocak 2024 - 15:31 www.finansgundem.com

Elon Musk, X ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Ünlü milyarder şimdi de Austin'de X için yeni bir içerik denetim merkezi kurmaya hazırlanıyor. Musk, bu merkezle beraber platformda bulunan çocuk istismarcılarını ortadan kaldırmayı hedefliyor

SpaceX ve Tesla'nın sahini Elon Musk, Twitter'ı satın almış ve adını X olarak değiştirerek platformda pek çok sıra dışı değişim yapmıştı. Musk, şimdi de X için yeni bir içerik denetleme merkezi kurmayı planlıyor.

Musk'ın merkez için gözüne kestirdiği yer ise yine Austin... Austin, Elon Musk ile bir teknoloji merkezi olarak canlanıyor gibi görünüyor.

Musk, Austin'de devasa Tesla fabrikası ile on binlerce işçiyi istihdam ederken şirketin iş operasyonları başkanı olarak görev alan Joe Benarroch, X'in Austin'deki yeni içerik denetleme merkezi için 100 tam zamanlı çalışanı işe almayı hedeflediğini söyledi.

ÇOCUKLAR ODAĞINDA

Benarroch, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, şirketin yeni merkezinin ne zaman açılacağını söylemedi ancak açıldığında, çalışanların çocukların cinsel istismarı ile ilgili içerikle mücadeleye ve X'in nefret söylemine yönelik kısıtlamalarını uygulamaya odaklanacağını söyledi.

Benarroch, "X'in çocuklara odaklanan bir iş kolu yok, ancak suçluların CSE içeriğiyle ilgili herhangi bir dağıtım veya etkileşim için platformumuzu kullanmasını engellemek için bu yatırımları yapmamız önemli" dedi.

KULLANICILARIN YÜZDE 1'İNİ OLUŞTURUYORLAR

Şirket, X kullanıcılarının en az 13 yaşında olması gerektiğini belirtirken, günlük kullanıcılarının yüzde 1'inden azının 13 ile 17 yaş arasında olduğuna dikkat çekti.

Ekim 2022'de X'in kontrolünü eline aldığından beri kullanıcılar, Musk'ı platformun güvenliğiyle ilgili sert bir şekilde eleştiriyor. Görevi devraldıktan sonra, reklamverenler platformda nefret söyleminin artmasından endişe ederken Musk, içerik denetleme ekibinden yüzlerce içerik moderatörünü işten çıkardı.

Ünlü milyarder Twitter'ı satın alıp adını X olarak değiştirmeden önce kendisini "ifade özgürlüğü savunucusu" olarak tanımlamış ve platformu ifade özgürlüğü ilkelerine uymamakla eleştirmiş ve bunun demokrasiye temelden zarar verdiğini söylemişti.

Merkezin planları, sosyal medya şirketlerinin, içeriğin nasıl yönetildiğine ilişkin bilgileri ayrıntılı yıllık raporlarla kamuya açık olarak yayınlamasını gerektiren yeni yasadan sonra geldi.(Sözcü)

Musk'ı tahtından etti: Bernard Arnault dünyanın en zengin adamı oldu

 

Musk'ın yapay zeka şirketi küresel yatırımcılarla görüşüyor

 

Musk, 500 milyon dolarlık yatırım iddialarını yalanladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)