BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiElon Musk Twitter'da yine işçi çıkardı----

Elon Musk Twitter'da yine işçi çıkardı

Elon Musk Twitter'da yine işçi çıkardı
26 Şubat 2023 - 14:10 www.finansgundem.com

Twitter'ı satın aldığından beri defalarca işten çıkarmalar yapan Musk, son işten çıkarma hamlesinde onlarca insanı kapı dışarı etti.

Son dönemde dünyaca ünlü teknoloji şirketlerin işçi kıyımları gündemden düşmüyor. Ekim ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk daha önce çok sayıda çalışanını işten çıkardı. Musk, dün de onlarca çalışanı kovarak skandallarına bir yenisini daha ekledi.

Reuters haber ajansı Musk’ın satın alma sürecinden sonra 8 kere işten çıkarmalarda bulunduğu belirtilirken son işten çıkarma dalgasında ise en az 50 kişinin kovulduğu belirtildi.

Sözcü'nün haberine göre, işten çıkarılanlar arasında reklam teknolojilerine destek veren mühendisler ve teknik altyapı ile ilgilenen mühendisler olduğu belirtildi. Twitter konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Twitter, kasım ayının başında yaklaşık 3700 kişiyi giderleri azaltmak için kovma kararı almıştı. Musk, kasım ayında gelirlerinde ciddi bir düşüş olduğunu söylemiş ve reklamverenlerin Musk’ın yönetimindeki Twitter’ın gidişatını görmek için reklamları beklettiğini söylemişti.

Spotify'da işçi kıyımı

 

Kripto kurumu Genesis Global'de işçi kıyımı

 

Binance'de işçi kıyımı

 

Teknoloji sektöründe işten çıkarma dalgası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)