BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiElon Musk bir günde servet kaybetti!----

Elon Musk bir günde servet kaybetti!

Elon Musk bir günde servet kaybetti!
22 Nisan 2023 - 09:16 www.finansgundem.com

Twitter'da "mavi tik"in kaldırılması ve SpaceX roketinin patlaması sonucu Elon Musk'ın serveti bir günde 13 milyar dolar eridi.

Tesla, SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk’ın serveti, son 24 saatte 13 milyar dolar eridi. Tesla ilk çeyrek sonuçlarıyla yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Geçen yıl 3,32 milyar dolar olan Tesla’nın ilk çeyrekteki net geliri yüzde 24 düşüşle 2,51 milyar dolara inerken, borsadaki hisseleri sert geriledi. Twitter ve SpaceX’teki gelişmeler de düşüşü tetikledi.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ UZAY ROKETİ PATLADI

Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX şirketinin "dünyanın en güçlü uzay roketi" olarak nitelenen roketi Starship, geçen haftaki ertelemenin ardından önceki gün fırlatıldı ancak birkaç dakika sonra havada patladı.

TWİTTER'DA "MAVİ TİK" KARARI

Öte yandan Musk, Twitter’da kullanıcılarını kızdıracak bir adım attı. Sosyal medya platformunda "mavi tik" kaldırıldı. Twitter Blue için aylık 8 dolar ücret ödemeyen çok sayıda kuruluş ve ünlü ismin doğrulanmış onay işaretleri silinmiş oldu.

Musk’ın üç büyük şirketinde yaşanan olaylar borsadaki hareketleri tetiklerken ünlü milyarderin serveti de sert geriledi. 24 saat içerisinde 13 milyar dolar eridi. Bu kayıp, yılın en büyük düşüşü oldu. Bloomberg Milyarder Endeksi’ne göre, büyük kayba rağmen Musk’ın toplam net serveti 164 milyar dolar oldu. (NTV)

Elon Musk'un Twitter'da yaptığı değişiklikler neler?

'Mavi tik'ler kalktı: Üç kişinin ücretini Musk karşılıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)