BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik ve doğalgaz faturaları düşecek----

Elektrik ve doğalgaz faturaları düşecek

Elektrik ve doğalgaz faturaları düşecek
23 Aralık 2020 - 09:12 www.finansgundem.com

Dünyada doğalgaz ve petrole olan talebin azalması nedeniyle fiyatların düşük olduğunu ifade eden Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, "Yeni kontratlarla birlikte elektrik ve doğalgaz faturalarında da gerileme olacak" dedi.

Korona virüs sebebiyle enerji sektörü de büyük bir şok yaşadı. Bu yıl dünya enerji kullanımı yüzde 5 düşse de, sektör, 2008 finansal krizinden yedi kat daha derin bir kriz gördü. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarının 50 dolar gibi düşük bir seviyede olduğuna işaret ederek, "Kısa süre içerisinde 70 dolara çıkabileceğini düşünmüyorum. Kullanılmayan bir petrol stoku var dünyada. Doğalgaz fiyatları da düşük seviyede. Doğalgaz ve petrole talep azlığı nedeniyle elektrik ve doğalgaz faturalarında düşüş beklenebilir" dedi.

PETROLLE ÇALIŞAN ARAÇLAR AZALACAK

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Online toplantıda konuşan Fatih Birol, "Pek çok ülke iklim değişikliğini engellemek için emisyonları azaltma koydu. Bu hedeflere ulaşmanın yolu, temiz enerji teknolojilerini daha fazla kullanmaktan. Enerji piyasasının yeni kralı güneş oldu. Petrolle çalışan araçlar azalacak "ifadelerini kullandı.

KARBON VERGİSİ YOLDA

Türkiye gazetesinin haberine göre, Avrupa ve Amerika'nın çok yakında "karbon sınır vergisi" getireceğine işaret eden Fatih Birol, şu değerlendirmeyi yaptı: Bu ne demek? Diyelim Fransa, Çin'den bir alacak. Piyasada o ürün yapılırken onun karbon ayak izinin ne dersine bakılacak. Ona göre ise 10 liraysa, cezalandırıp 12 liraya çıkartacak. Ve bu, Çin'in aleyhine olacak. Bu başka birinin de böyle olacak. Şu anda AB, yakında ABD bu konuyu gündeme getirecek. Bu konu, dünya ticaret tartışmalarının en önemli odaklarından biri olacak. Türkiye gibi ihracatının çok büyük bol Avrupa ve Amerika'yla yapan bir ülke için mutlaka görülmesi gereken bir konu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)