BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik hatlarında Türkiye’de bir ilk----

Elektrik hatlarında Türkiye’de bir ilk

Elektrik hatlarında Türkiye’de bir ilk
08 Temmuz 2014 - 11:48 www.finansgundem.com

TEİAŞ’ın ihalesini kazanan HeliStar 3 yıl boyunca 4 helikopterle ne yapacak?

Türkiye, Avrupa’nın en uzun ikinci elektrik iletim hattına sahip. Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) açtığı enerji iletim hatlarındaki arızaların anında tespiti ihalesini, 32 milyon TL bedelle HeliStar kazandı. Tüm Türkiye’yi kapsayan proje ile elektrik arızaları havadan helikopterle anında tespit edilecek ve milyonlarca liralık kayıp engellenecek. Bu sistemle hatlardaki yıpranma önceden tespit edilecek ve elektrik kesintilerinin önüne geçilecek.
HeliStar, dünyanın en büyük sivil havacılık filosuna sahip olan ABD’li Air Methods ile Başarı Holding’in şirketi Kaan Havacılık tarafından 2012 yılında kuruldu. HeliStar’ın hedefi, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da ticari havacılık ve hava ambulans işletmeciliğinde büyümek. Türkiye’de de büyümeyi hedefleyen şirketin üstlendiği son proje TEİAŞ Projesi oldu.

KAYIPLARI AZALTACAK
Teiaş Projesi’nde yönetim ve operasyonu  HeliStar şirketi yürütüyor. Projenin havacılık faaliyetleri için Kaan Havacılık’tan, teknik konularda ise Başarı Holding’den destek alınıyor.
Kaan Havacılık, dünyanın önde gelen helikopter üreticilerinin Türkiye distribütörü. Aynı zamanda Agusta Westland’ın bölgesel bakım ve onarım merkezi olan Kaan havacılık, Türkiye’nin ilk ve tek büyük helikopter havalimanı olan Kaan Heliport’un da işletmecisi.
TEİAŞ’ın elektrik iletim hatlarındaki arızaları helikopter denetimiyle belirleme ve sorunlu bölgelerin tespiti amacıyla yaptığı ihaleyi kazandıklarını ve çalışmalara başladıklarını söyleyen HeliStar CEO’su Craig Yale, “Projede elektrik kayıplarının minimize edilmesiyle milyonlarca dolarlık tasarruf sağlanması hedefleniyor” diyor.
Türkiye genelindeki 51 bin Km’lik enerji iletim hatlarını ve salt sahalarını kapsayan proje, üç yıl süreyle bu hatların kontrol edilmesini, elektro-optik ekipmanlar il arızalı veya arıza oluşturabilecek yerlerin tespitini ve raporlanmasını kapsıyor.

10 MİLYON EUROLUK PROJE
Projenin icrasında güç, sürat ve performans olarak kategorisinin en iyi helikopteri sayılan Agusta AW119 Koala’lar kullanılacak. İleri teknoloji fotoğraf makinelerinin de kullanılacağı bu proje için dört helikopter kullanılacağını belirten Yale, ayrıca üç yıl için 10 milyon euro bütçe ayırdıklarını sözlerine ekliyor.

FARKLI SEKTÖRLERDE BÜYÜYECEK
HeliStar’ın Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da ticari havacılık ve hava ambulans konularında faaliyet göstermek için kurulduğunu söyleyen Craig Yalei filo sayılarında çift haneli büyüme kaydedeceklerini belirterek hedeflerini şöyle anlatıyor:
“Biz, bir Türk şirketinin kontrolünde yabancı operatörler tarafından yürütülen projeleri fırsat olarak görüyoruz. Turizm, yönetici ulaşımı, inşaat, yangınla mücadele, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda havacılık için büyü potansiyel var. Türkiye’de hava ambulans hizmetlerinde potansiyel olduğuna inanıyorum. Şu anda bu alanları keşfediyoruz.” (BURCU TUVAY/EKONOMİST)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)