BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemElektrik hatlarına sabotaj var mı?----

Elektrik hatlarına sabotaj var mı?

Elektrik hatlarına sabotaj var mı?
06 Ocak 2017 - 12:05 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik kesintilerine ilişkin "30 Aralık itibariyle aldığımız ciddi bir ihbar sonrasında tedbirlerimiz aldık" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, katıldığı canlı yayında Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak, "Yaşadığımız normal bir elektrik kesinti değil. 70'li yıllardan bugüne yapılan hattın tamamı tarihte ilk defa koptu. Doğal afet noktasında baktığınızda 70 km'yi geçen rüzgar hızında, ciddi bir tahribat oldu" dedi.

ABD ALTYAPILI SİBER SALDIRI YAPILDI

Yıkılan hatların 4 tanesinin tamiratı tamamlandığın belirten Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

7 ana birimden 4'ü devreye girdi. İlk hattı devreye aldıktan sonra tüm İstanbul'da meskenlerdeki elektrik kesintilerini durdurduk. İletim alt yapısı bugün yarın oluşabilecek duruma göre tedbirler almalıyız. Bunun siber tarafı da var. 30 Aralık itibariyle aldığımız ciddi bir ihbar sonrasında tedbirlerimiz aldık. En son dün Amerika alt yapılı siber bir atak gerçekleşti. Biz bunları püskürterek süreçleri yürütüyoruz. Bir çok açıdan tedbirli olmak zorundayız. Bu çerçevede bakıldığında, enerji arzı noktasında ciddi bir risk yok. Enerji alt yapıları konusunda 2016'yı çok iyi kapattık. Tüm denetimleri sıkı bir şekilde yapıyoruz.

YER ALTI KABLOLARININ KESİLMESİ

Bu hafta itibariyle ilgili savcılıklarla irtibata geçerek sürecin yargı ayağını başlattık. Son dönemde artan ihbarlarla ciddi bir süreç başlattık. Emniyetimizle koordineli bir çalışma başlattık. Hakikaten normal günlerden geçmiyoruz. Arz güvenliğine dayalı bir sıkıntımız yok. Her türlü dış etkiye maruz kalabilecek tehditlere karşı tedbir almak zorundayız. 3 farklı eylemle ilgili gözaltılar var.

PLANLI KESİNTİ OLMAYACAK

Bu önemli bir nokta. Planlı kesintilerin ana sebebi, o mahallede, sokakta, alt yapı ile ligili dönem dönem planlı kesinti yapabiliyor. Bununla ilgili karar aldık. Kış aylarında kesinlikle uygulanmaması konusunda karar aldık. Bu çerçevede 7/24 çalışan bir kadromuz var. Bu dönemde planlı kesinti olmayacak.

2017'DE NE ELEKTRİK NE AKARYAKITTA ZAM YOK

Enerji noktasında bakıldığında, gaz ve petrolde son aylarda artış yaşanmakta. İç piyasada biz bunları dövizle alıyoruz. Satışlarını TL ile yapan kurumlarımız için ciddi bir artış oldu. Ancak biz buna rağmen artırmadık ve hatta indirim uyguladık. 2017'de ne elektrik ne akaryakıtta zam öngörmüyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Analist06 Ocak 2017 15:03

    İyice kafayı yediler, ne yani Amerika işi gücü bıraktı Merdivenköy’ de oturan yufkacı Ramazan’ in elektriğini mi keserek Türkiye’ ye kafa tutuyor