BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEl-Erian'dan Fed'e enflasyon eleştirisi----

El-Erian'dan Fed'e enflasyon eleştirisi

El-Erian'dan Fed'e enflasyon eleştirisi
25 Ağustos 2022 - 19:11 www.finansgundem.com

El-Erian “Enflasyonu düşürmek biraz zaman alacak çünkü Fed direksiyon başında uyuyakaldı. Fed yetkilileri enflasyona odaklanmalı ve bu hedefe şimdiye kadar yaptığından daha güçlü şekilde odaklanmalı” diye konuştu

Daha önce sıkça Fed’e eleştirilerde bulunan Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El-Erian Fed’in bundan sonra ‘gözünü dahi kırpmadan’ yüksek enflasyonla mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Bloomberg'de yer alan habere göre El-Eria açıklamasında ekonomiye zarar vermeden fiyat baskılarını azaltmak için gideceği yolun oldukça zorlu olacağını belirtti.

Fed’in çok geç harekete geçtiğini kaydeden El-Erian “Fed enflasyonu düşürürken aynı zamanda ekonomik büyümeye zarar vermemek ve eşitsizliği artırmamak gibi çeşitli zorluklarla mücadele edecek.” dedi.

Bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer bazı Fed yetkilileri Jackson Hole toplantısına katılacak. Powell’ın Cuma günü yapacağı konuşmada 40 yılın zirvesindeki enflasyonla mücadeleye yönelik açıklamaları takip edilecek.

‘Enflasyonun ne zaman Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik hedefine döneceği’ sorusuna El-Erian “Enflasyonu düşürmek biraz zaman alacak çünkü Fed direksiyon başında uyuyakaldı. Fed yetkilileri enflasyona odaklanmalı ve bu hedefe şimdiye kadar yaptığından daha güçlü şekilde odaklanmalı” yanıtını verdi.

Fed üyesi: Daha yapmamız gereken çok iş var

 

Fed üyesinden sıkılaşmaya devam mesajı

 

El-Erian: Jackson Hole FED için dönüm noktası

 

Summers Fed'e seslendi: Net mesaj vermeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)